Iphone 7 teknik özellikleri neler? Iphone 7 Türkiye fiyatı açıklandı mı?

İphone 7 teknik özellikleri nelerdir,Türkiye fiyatı açıklandı mı? İşte detaylar

Iphone 7 teknik özellikleri neler? Iphone 7 Türkiye fiyatı açıklandı mı?

Dünyanın dört gözle beklediği Iphone 7 tanıtıldı. Apple'ın yeni harikası kısa sürede en çok arananlar listesine yerleşmeyi başarırken büyük ilgi göreceğini şimdiden gösterdi. San Francisco'da bulunan Apple'ın merkezinde yapılan lansman gecesinde tanıtılan Iphone 7'nin teknik özellikleri açıklandı. Verilen detaylara göre serinin son parçasının kullanıcıların beklentilerini karşılayacağı kaydediliyor.

IPHONE 7 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Yeni telefonun oldukça dikkat çeken özellikleri bulunuyor serinin ilk su geçirmez telefonu olan Iphone 7'nin arka kamerası 12, ön kamerası ise 7 megapiksel. Ayrıca bunlara ek olarak arka kısımda geniş açı ve telefoto özell bulunan iki kamera ile 2x optik zoom ve 10x digital zoom imkanı sağlıyor. 4.7 inç ekran boyutına sahip olan telefonun 1334x750 ekran çözünürlüğü bulunuyor. İphone 7 Plus'ın ise 5.5inç büyüklüğünde ve 1920x1080 çözünürlükte olduğu açıklandı. İki cihazın renk seçenekleri arasında siyah,altın sarısı,gümüş grisi,kırmızı altın ve jet black isimli siyah renkler bulunuyor. Gövdesi alüminyum olan cihazlarda kulaklık girişi bulunmuyor. Bunun yerine cihazların yanında AirPods isimli kablosuz kulaklık bulunacak. Cihaz kendi çipleri vasıtasyıla bluetooth teknolojisinden çok daha üst düzey verimlilik sağlayacak . Ayrıca bu kulaklıklardan kullanmak istemeyip kendi kulaklığını kullanmak isteyen kullancıların bir adaptör aracılığıyla bu modellere bağlantı sağlayabilecek. Telefonların ses sistemi ise stereo hoparlörlere sahip.


Yeni Iphone 7 ve İphone 7 Plus'ta bulunan A10 çipin, cihazların önceki modellere göre 2 kat hıza sahip olmasını sağlayacağı kaydedildi.Bu teknoloji ile grafik hızının ise 3 kat artacağı belirtildi. Yeni model telefonlarda 3D Touch özellikleri de bulunuyor. En büyük sorunlardan biri olarak görülen batarya ömrüne de çare olarak bu kez en uzun pil ömrüne sahip batarya kullanıldı. Depolama hafızaları seçenekleri ise 32 GB, 128 GB ve 256 GB olarak açıklandı.

Yeni telefonlarla birlikte Apple akıllı saat modeli olan Apple Watch'ı da tanıttı. Bu saatin 50 metreye kadar suya dayanaklı olduğu ve önceki modele göre 50 kat hızlı olduğu ayrıca seramik kaplı olduğu açıklandı. Ayrıca, Nike ile anlaşma yapan  Apple, Nike+ isimli Apple Watch modelini de piyasaya sürecek.


İPHONE 7 FİYATI

Gerçekleştirilen sunumda cihazların fiyatları da açıklandı. 32 GB depolama hafızası bulunan İphone 7'nin 649 dolar, aynı kapasiteye sahip İphone 7 Plus ise 769 dolar fiyatı ile tüketici ile buluşacak. Ayrıca AirPofs kulaklıkları da 159 dolardan, Apple Watch ile Nike + modellerinin de 369 dolar etiketiyle piyasaya sunulacağı bildirildi. Ürünü almak isteyen Amerikalı tüketiciler 9 Eylül'de ön sipariş verebilecek ve telefonlar 16 Eylül'de satışta olacak. Ürünün Türkiye fiyatı ise henüz belli değil

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler