iPhone 5'te bu da olabilir

 Yeni ortaya çıkan bir Apple patenti, iPhone 5'te yüksek ihtimalle yakın alan iletişimi (NFC) desteği olacağını gösteriyor. Patente göre kullanıcılar iPhone'larını NFC kanalıyla Apple TV cihazlarına, oyun konsollarına ve ses sistemlerine bağlayabilecekler

iPhone 5'te bu da olabilir

 

Yeni ortaya çıkan bir Apple patenti, iPhone 5'te yüksek ihtimalle yakın alan iletişimi (NFC) desteği olacağını gösteriyor.

 

Patente göre kullanıcılar iPhone'larını NFC kanalıyla Apple TV cihazlarına, oyun konsollarına ve ses sistemlerine bağlayabilecekler.

 

Teknoloji yeni iPhone'u işlevleri zaman içinde arttırılabilecek evrensel bir uzaktan kumanda cihazına çeviriyor. Aynı zamanda NFC ile telefonunuzu bir kredi kartı haline getirmeniz de mümkün.

 

Halihazırda kredi kartlarında da kullanılan NFC çiplerinin akıllı telefonlara girmesi ile hem ödeme sistemlerinde yeni imkanlar ortaya çıkacak, hem de bu tarz iletişim için yeni kullanım alanları doğacak.

 

Ödeme alanında bir meblağı birkaç karta bölme, anında hesap bilgisi alma, ödemeyi kredi kartı yerine telefon faturasına yansıtma gibi yenilikler bekleniyor.

 

NFC'nin olası yeni kullanım alanları arasında ise bir mağazaya girdiğinizde NFC üzerinden indirim kuponları alma, telefonları otel odaları için manyetik kart yerine kullanma ve NFC destekli telefonlar arasında çeşitli şekillerde iletişim kurma yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji