iPhone 5S fırtınası Türkiye’yi de sardı

Son günlerin en gözde telefonu olan Iphone5S varolan özellikleriyle bu ilgiyi hak ettiğini gösteriyor.Apple’ın amiral gemisi olarak tabir edilen iPhone 5S, üst üste ABD’nin en büyük sağlayıcı şirketlerinin en çok satan listesindeki üst sıraları kimseye bı

iPhone 5S fırtınası Türkiye’yi de sardı

Son günlerin en gözde telefonu olan Iphone5S varolan özellikleriyle bu ilgiyi hak ettiğini gösteriyor.

Apple’ın amiral gemisi olarak tabir edilen iPhone 5S, üst üste ABD’nin en büyük sağlayıcı şirketlerinin en çok satan listesindeki üst sıraları kimseye bırakmadı. Dünyada büyük ilgi görmesinde, kullanım kolaylığı sağlayan hafifliği ve tasarımının etkisinin de büyük olduğunu söylemek mümkün. Hayatı daha da kolaylaştıran uygulamaları ve hızlı işletim sistemiyle sağladığı kolaylıklar Iphone5S’i zirveye taşıyan etkenlerden sadece bir kaçını oluşturuyor.

iPhone 5S’in özelliklerini ise şöyle sıralayabiliriz;

16,32 ve 64 GB çipe sahip ve A7 işlemci ile donatılmış modellerini hizmete sunuyor. 4 inç geniş Multi-Touch ekran yüzüne sahip olan Iphone5S, otomatik olarak ortam ışığına göre kendisini ayarlayan iki flaşlı kamera ile kullanıcılarına daha net ve aydınlık fotoğraf çekme imkanı sağlıyor. Full HD olarak video çekimi yapıyor. Güvenlik noktasında yaptığı parmak izi uygulaması ise satışların fazlalığındaki en büyük etken olarak gösteriliyor. Diğer Iphone modellerinde çok fazla renk imkanı sunmayan Iphone, 5S serisinde ise gümüş, uzay grisi ve altın renk seçeneklerini kullanıcılarının hizmetine sundu. İphone 5S 'in diğer dikkat çeken özelliği ise bataryası oldu. iPhone 5S 1440 mAh bataryası ile; 3G görüşmede 10, 3G tarayıcıda 8, LTE tarayıcıda 10, Wi-Fi tarayıcıda 10, video izlemede 10 ve müzik dinlemede ise 40 saat konuşma sağlayarak akıllı telefonların yaşattığı şarj sıkıntısını yaşatmıyor.

İPhone 5S fiyatı

İphone 5S ilk çıktığında 3199 TL satış fiyatı ile piyasaya çıkmıştı. İphone 5S fiyatları bugün ise 16, 32 ve 64 GB seçenekleri ile GSM operatörleri, internet satış siteleri ve teknoloji ürünlerinin satıldığı farklı mağazalarda 2000 TL ile 2800 TL fiyat aralığı arasında satışa sunuluyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji