İnternetten program indirenler dikkat!

Sanal alemde, vatandaşlardan gelen soruları cevaplandıran Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, bir vatandaşın 'Dosya, program indirme sitelerine üye oldum, kısa bir süre sonra üye olduğum siteden gelen e-posta ile ücret talep edildi ne yapabilirim?'

İnternetten program indirenler dikkat!

Sanal alemde, vatandaşlardan gelen soruları cevaplandıran Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, bir vatandaşın 'Dosya, program indirme sitelerine üye oldum, kısa bir süre sonra üye olduğum siteden gelen e-posta ile ücret talep edildi ne yapabilirim?' sorusuna açıklık getirdi.

Program indirme sitelerine üye olurken sözleşmenin dikkatlice okunması gerektiğine dikkat çekilen Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı açıklamasında, "Bu tür sitelere üye olurken, kabul edilen üyelik sözleşmesinin dikkatlice okunması gerekmektedir. Birçok kişinin dikkat etmeden kabul ettiği bu sözleşmelerde üyelik ücreti ile ilgili bazı maddeler bulunmaktadır. Bu tür siteler bu durumu lehlerine kullanarak kazanç elde etmeyi amaçlamaktadırlar.

Böyle durumlar ile karşılaşılması durumunda söz konusu internet sitesinin merkezi yurt içinde bulunuyorsa Tüketici Hakem Heyeti'ne, eğer şirket merkezi yurt dışında ise Cumhuriyet savcılığına veya polis ve jandarma birimlerine bizzat başvurulması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler