İnternette yeni dönem! Artık herkes...

İran Ulaştırma Bakanı Mahmud Vaizi, internet sistemine uygulanacak projeyle, kullanıcıların internete girmeden önce kimliklerinin tespit edileceğini açıkladı. Mehr haber Ajansı'nın haberine göre, Vaizi, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında, ü

İnternette yeni dönem! Artık herkes...
İran Ulaştırma Bakanı Mahmud Vaizi, internet sistemine uygulanacak projeyle, kullanıcıların internete girmeden önce kimliklerinin tespit edileceğini açıkladı.
 
Mehr haber Ajansı'nın haberine göre, Vaizi, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında, ülkede internet kullanıcılarının kimliklerinin tanımlanması için yeni bir projenin uygulanacağını belirtti. Vaizi, proje sayesinde internet kullanıcılarına telefon numarası gibi internet numarası verileceğini belirterek, "Bu uygulama, iletişim araçlarının şeffaf kullanılmasında yeni bir yöntem. Şu anda söz konusu projenin altyapısı oluşturuluyor. Bu uygulamayla izinsiz internet kullanımını ve dolandırıcılığı önlemeyi hedefliyoruz. İnternet kullanıcıları telefon kullanıcıları gibi internet numarasına sahip olacak. Bu uygulamayla kullanıcıların gizliliğini ihlal etme niyetinde değiliz" dedi.
 
Siber Yüksek Konseyi'nde, e-devlet sistemlerinin geliştirilmesi için Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından imzalanan yol haritasını hatırlatan Vaizi, bu kapsamda oluşturulacak milli internet ağının ülkenin ihtiyacı olduğunu ve çalışmaların hızlandırıldığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler