İnternet kullanıcılarına güzel haber

 Bakan Yıldırım, altyapı eksenli rekabetin gelişimi için, Türkiye geneline yayılmış Türk Telekom'un fiziksel altyapısının ortak kullanımının büyük önem taşıdığının altını çizdi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de genişba

İnternet kullanıcılarına güzel haber

 Bakan Yıldırım, altyapı eksenli rekabetin gelişimi için, Türkiye geneline yayılmış Türk Telekom'un fiziksel altyapısının ortak kullanımının büyük önem taşıdığının altını çizdi.

 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de genişbant internet altyapısının büyük bölümünün kullanım hakkına sahip Türk Telekom'un, fiziksel şebeke altyapısından diğer servis sağlayıcıların da yararlanabilmesine ilişkin düzenlemeyi yakında uygulamaya koyacaklarını belirterek, ''Genişbant internet altyapısına mükerrer yatırım dönemi kapanıyor'' dedi

Bakan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), İnternet erişiminin yaygınlaştırılması ve alternatif şebekelerin geliştirilmesi konusunda gerekli çalışmaları sürdürdüğünü bildirdi. Genişbant internet hizmetlerinde altyapı eksenli rekabetin artırılması konusunda da düzenleme hazırlıklarının bulunduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, altyapı eksenli rekabetin gelişimi için, Türkiye geneline yayılmış Türk Telekom'un fiziksel altyapısının ortak kullanımının büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Altyapı eksenli rekabet sayesinde, internet servis sağlayıcıları diğer şirketlere ait altyapıları kullanabileceklerini vurgulayan Yıldırım, böylece bütün internet servis sağlayıcılarının aynı şartlar altında rekabet edebilme imkanına kavuşacağını söyledi.

''Türk Telekom'un da altyapısı ortak kullanılacak''

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Türk Telekom'un, 2005 yılında 55 hissesinin blok satışı yolu ile özelleştirildiğini, Türk Telekom ile imzalanan İmtiyaz Sözleşmesiyle de ana telekomünikasyon şebekesinin işletim hakkının 2026 yılına kadar Türk Telekom'a devredildiğini hatırlattı. Türk Telekom'un söz konusu altyapı üzerinden tüketicilere hizmet sunduğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

''Türkiye'de genişbant internet altyapısına mükerrer yatırım dönemi kapanıyor. Türkiye'de genişbant internet altyapısının büyük bölümünün kullanım hakkına sahip Türk Telekom'un, fiziksel şebeke altyapısından diğer servis sağlayıcıların da yararlanabilmesine ilişkin düzenlemeyi yakında uygulamaya koyacağız. Bu sayede mükerrer yatırımların da önüne geçilecek. Her gün görmeye alıştığımız kazı çalışmaları da en aza indirilerek kaynak israfı önlenecek. Bu sayede tüm internet servis sağlayıcıları aynı altyapı üzerinden internet hizmeti verebilecek. Vatandaşımızın internet hizmeti alacağı işletmeci sayısı artacak, rekabet artacak. Böylece vatandaşımız daha kaliteli hizmeti daha hızlı alacak.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji