İnternet Çökmedi, Fişi Çekildi

Dün gece yaşanan yaklaşık iki saatlik internet kesintisi Türkiye'de kriz yarattı. Türk Telekom sorunun fiber altyapı çalışmalarında kaynaklandığını açıklarken 'Kızıl Hacker'lar ise Ttnet'teki çöküşün kendi eylemleri olduğunu savundu.Kızıl hackerlar olarak

İnternet Çökmedi, Fişi Çekildi

Dün gece yaşanan yaklaşık iki saatlik internet kesintisi Türkiye'de kriz yarattı. Türk Telekom sorunun fiber altyapı çalışmalarında kaynaklandığını açıklarken 'Kızıl Hacker'lar ise Ttnet'teki çöküşün kendi eylemleri olduğunu savundu.

Kızıl hackerlar olarak tanınan Redhack grubu, Ttnet'teki çöküşün sebebinin kendi eylemleri olduğunu açıkladı.

Twitterdan açıklama yapan RedHack, internetteki kesintinin Ttnet’e yaptıkları saldırıdan kaynaklandığını duyurdu.

Saldırıyı 4 ayrı grup olarak gerçekleştirdiklerini belirten RedHack, Ttnet’in ’kilit’ yerlerine Ddos göndermeden, direk ’sizma’ yaptıklarını belirtti.

Bunun üzerine Ttnet saldırıdan korunmak için tüm Türkiye’nin interneti kesti.

İŞTE REDHACK'İN O AÇIKLAMASI:

27 Nisan 2012 tarihiyle, Ttnet basta olmak uzere Emniyet Genel Mudurlugu, Adalet Bakanligi, Yargitay vb bircok onemli kurulusa Anonymous RedHack DGVirus, AnarcyCrew olarak ataklar duzenlenmistir.

Bu ataklardan Emniyet ve Adalet gibi onemli yerler Anonymous Ailesi tarafindan cokertilmis, sorunu cozemeyen TIB yetkilileri cozumu yurt disina cikislari kapatmakta bulmuslardir.

Fakat bu taktigi bilen daha once goren RedHack olayi TR icinden sekillendirmis, Yurtdisina kapali olan serverlara (Turkiye icinden) cesitli bilgisayarlardan DDOS yaparak dikkatlerini bir yone cekmis, onlar bununla ugrasirken ana sistemlerine, DNS sunucularina kadar sizilmistir.

Bu sizma ve saldirilarla bas edemeyenler neye ugradiklarini sasirarak beklenmedik bu saldiri karsisinda, sistemi kapatmakta, ADSL'ler basta olmak uzere bircok (Ttnet'e ait) sistemin "fisini cekmek" zorunda kalmislardir.

Zaten saldirinin gelecegini bekleyen TIB ve TUBITAK, dun, kamu kurumlarina bir genelge gondererek belirli onlemler sunmuslardir, Radikal gazetesi'de bu olayi dun haberlestirmis, bizden de gorus almistir.

Bizde yapilacak en dogru isin "fisi cekip beklemek" oldugunu "bizleri engelleyemeyeceklerini" soylemistik.

Bu eylem neticesinde, bircok kurum hacklenmis, Turkiye'deki internet 27 Nisan aksami 2 saatligine kesilmis, 28 nisan sabahinida kapsayan yaklasik 10 saat gecmesine ragmen halen tam olarak kendine gelememistir.

Eylemler gerceklestikten sonra cesitli kaynaklardan daha onceki eylemlerimiz de gordugumuz "acimadi ki" histerisiyle yeniden karsilastik.

Eylemin sabahi "bu gece saldiri olacak" diye TUBITAK'tan uyari geliyor ve bu haberin yayimlandigi ayni gece bircok yer cokuyor, karsiliginda saatler sonra "teknik bir sorun" cevabi aliniyor, bu cevaba kendileri inaniyor mu? Meraktayiz..

Yani icinizde biri yokmu "RedHack kac aydir bizim iflahimizi kesti eve gidemiyoruz" diyecek babayigit? ;)

TÜRK TELEKOM'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Türkiye'de konuyla iligli Türk Telekom'dan  yapılan son açıklamada ise sorunun fiber altyapı çalışmalarından kaynaklandığı belirtildi.

KIZIL HACKERLAR: KENDİNİZİ REZİL ETMEYİN

Türk Telekom'dan yapılan bu açıklamanın ardından ise Redhack (Kızıl Hackerlar) twitter sayfalarından bir açıklama daha yaptı. Açıklamada dün gece TTNET bağlantılarında yaşanan sorunun kendilerinden kaynaklandığını bir kez daha tekrar ettiler.

İşte o açıklama:

Olayin ustunden 13 saat sonra TTNet aciklama yapmis demiski MPLS kuruyorduk o yuzden yoksa saldiri olmadi vb cumleler kurmus.. Zaten ne zaman saldirsak bunlarin birsey kuracagi tutuyor ;) yani kac gun oncesinde 27'si aksami saldiri yapacagiz demisiz, TUBITAK her yere genelge gondermis, TIB alarmda ve o gece geldiginde ustelik Cuma gunu en kalabalik saatlerde bir anda bunlar program kuruyor ve tam saldiri gunu  TR de internet gidiyor..  Hadi diyelim program kuruyordunuz, peki dun aksam soranlara neden resmi sayfalarinizdan "bizde bilmiyoruz arastiriyoruz" dediniz, program kurdugunuzu sabah mi anladiniz? ;) Yani yalan gordukte bu kadarida ayiptir, kendinizi rezil etmeyin. ;) Ha boyle diyorsaniz gelecek defa ne programi kuracaksiniz?? ;

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji