İnternet Andıcı kabul edildi!

İnternet andıcı iddianamesi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede eski Birinci Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Hasan Iğsız da sanık olarak yer alıyor. Iğsız, 2010 YAŞ'ta Kara Kuvvetleri Komutanı olması beklenirken hükümetin tavrıyl

İnternet Andıcı  kabul edildi!

İnternet andıcı iddianamesi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede eski Birinci Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Hasan Iğsız da sanık olarak yer alıyor. Iğsız, 2010 YAŞ'ta Kara Kuvvetleri Komutanı olması beklenirken hükümetin tavrıyla emekliye sevkedilmişti.

Hükümet aleyhinde kara propaganda amacıyla kurulduğu ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından kullanıldığı belirtilen internet siteleriyle ilgili soruşturma tamamlanmış, Savcı Cihan Kansız tarafından hazırlanan iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

İHBAR E-MAİLİYLE ORTAYA ÇIKTI

İnternet siteleri, Kasım 2009'da gönderilen bir ihbar e-mailiyle ortaya çıkmıştı. İddialara göre, Genelkurmay tarafından kurulan söz konusu siteler hükümet aleyhine kara propaganda yapmak amacıyla açıldı. Konunun ortaya çıkması üzerine Genelkurmay, bu sitelerin Başbakanlık'ın talimatıyla kurulduğunu açıklamıştı. Başbakanlık'ın böyle bir talimat verilmediğini bildirmesi üzerine Genelkurmay, bu kez talimatın merhum Başbakan Bülent Ecevit döneminde sözlü olarak verildiğini açıklamıştı. Soruşturma kapsamında eski 1. Ordu Komutanı Org. Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Korgeneral Mehmet Eröz, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve Tümgeneral Mustafa Bakıcı da ifade vermişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji