İlk insansız F-16 başarıyla uçtu!

ABD’li uçak üreticisi Boeing ve Amerikan Hava Kuvvetleri, ortaklaşa yürüttükleri bir proje ile F-16 model bir savaş uçağını insansız olarak uçurmayı başardı.QF-16 adı verilen uçağın ilk test uçuşu Florida eyaletindeki Tydall Hava Kuvvetleri Üssü’nde gerçe

İlk insansız F-16 başarıyla uçtu!

ABD’li uçak üreticisi Boeing ve Amerikan Hava Kuvvetleri, ortaklaşa yürüttükleri bir proje ile F-16 model bir savaş uçağını insansız olarak uçurmayı başardı.


QF-16 adı verilen uçağın ilk test uçuşu Florida eyaletindeki Tydall Hava Kuvvetleri Üssü’nde gerçekleştirildi. Yerdeki iki pilot tarafından kumanda edilen uçak 40 bin fit (12,200 metre) yüksekliğe ulaştı. Havada yalnızca tecrübeli pilotlar tarafından yapılabilecek manevraları rahatlıkla gerçekleştirdiği gözlemlenen QF-16, ses bariyerini de aştı. Uçak, test uçuşu sonunda kalkış yaptığı piste başarılı bir şekilde inebildi.
Boeing’in şimdiye kadar 6 adet F-16 Falcon model uçağı, insansız olarak uçabilen QF-16’ya modifiye ettiği bildirildi. ABD Hava Kuvvetleri envanterinden çıkartılan F-16 uçaklarının yeni halinin, talim uçuşlarında ve yeni teknoloji silahların denenmesinde hava hedefi olarak kullanılmasının hedeflendiği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji