Güvenli online yılbaşı alışverişi için 6 ipucu

Yılbaşının yaklaşmasıyla insanlar birbirlerine hediye almaya başladı. Ancak yılbaşı hediyelerini online olarak alan müşterileri bir tehlike bekliyor.ONLİNE ALIŞVERİŞE 6 İPUCUYılbaşında online alışveriş sitelerinden kredi kartı ya da hesap bilgilerini kull

Güvenli online yılbaşı alışverişi için 6 ipucu

Yılbaşının yaklaşmasıyla insanlar birbirlerine hediye almaya başladı. Ancak yılbaşı hediyelerini online olarak alan müşterileri bir tehlike bekliyor.

ONLİNE ALIŞVERİŞE 6 İPUCU

Yılbaşında online alışveriş sitelerinden kredi kartı ya da hesap bilgilerini kullanarak alışveriş yapacak müşteriler için hacker'lar pusuya yattı. Konuyla ilgili ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, güvenli online yılbaşı alışverişi için 6 ipucu paylaştı.

FİYATLAR MANTIKSIZ İSE UZAK DURUN

Size inanılmaz derecede ucuz hatta imkansız fiyata ürün, servis ya da hediye kartı sunan linklerden kaçının.

HALKA AÇIK WİFİ RİSK TAŞIR

Genel Wi-Fi bağlantısı olan yerlerdeyken alışveriş yapmayın. Bu tür ücretsiz bağlantılar üzerinden kredi kartı bilgileriniz çok kolay görüntülenir.

FAZLA BİLGİ VERMEYİN

Bazı kötü amaçlı yazılımlar soru formları hazırlayabilirler. Basit bir çiçek siparişi için gereğinden fazla tüm kişisel bilgileriniz istiyorsa hemen işlemi durdurun.

SANAL KART KULLANIN

Bankanızdan limiti çok kullanılmayan sanal kart tanımlayın. Alışverişinizi bu kart üzerinden yapın.

BAKIM ŞART

Alışverişten önce tarayıcınızı güncelleyin, işletim sisteminizi ve antivirüs programınızı gözden geçirin.

BİLDİĞİNİZ YERDEN ALIN

Ürünler hakkında açıklamalar yapan, sağlam ve zamanında teslim eden sitelerden alışveriş yapın.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji