Güvenli Messenger için 7 kural

 Microsoft Live Messenger, Skype ya da Yahoo! Messenger gibi anında mesajlaşma programları, zararlı yazılımların yayılmaları için etkili birer araca dönüşebiliyor."Siber suçlular, potansiyel kurbanlarının bulaşıcı bağlantıları tıklamaları için her geçen g

Güvenli Messenger için 7 kural

 

Microsoft Live Messenger, Skype ya da Yahoo! Messenger gibi anında mesajlaşma programları, zararlı yazılımların yayılmaları için etkili birer araca dönüşebiliyor.

"Siber suçlular, potansiyel kurbanlarının bulaşıcı bağlantıları tıklamaları için her geçen gün yeni yöntemler uyguluyorlar" diyen Virüs Araştırmacısı Pierre-Marc Bureau, bu yönde geliştirilen solucanlara karşı önlem alabilmek için 7 ipucu öneriyor.

Araştırmacı Pierre-Marc Bureau'ya göre anında mesajlaşma yazılımlarıyla yapılan saldırıların kullandığı yöntem aslında oldukça basit: "Kurban listesindeki kişilerin birinden bir link içeren mesajı alır, tıklar ve solucan bulaşır." Solucanın ayrıca coğrafi lokalizasyon kullanarak, kurbanın diline uyum sağladığını belirten Bureau, "Hatta bazı durumlarda kurbanın ülkesindeki güncel haber ve olaylara atıfta bulunur. Bu tür gelişmiş teknikler en tedbirli kullanıcıları bile aldatabilir" uyarısını yapıyor

Anında mesajlaşma, zararlı yazılımların yayılmaları için çok etkili bir araç olarak biliniyor. Siber suçlular, potansiyel kurbanlarının bulaşıcı bağlantıları tıklamaları için her geçen gün yeni yöntemler uyguluyorlar.

Araştırmacı Pierre-Marc Bureau, anında mesajlaşma ile ilgili 7 altın kural öneriyor:

Anında mesajlaşma yazılımları aracılığı ile kişisel ve hassas bilgilerinizi kesinlikle gönderilmemesi. Özellikler kredi kartı bilgileri, banka detayları, parolalar ve telefon veya adres gibi kişisel bilgiler mesaj ile gönderilmemesi

Diğer hesapları gibi anında mesajlaşma hesabı da güçlü bir parolalı olmalı. Farklı hesaplar ve bankacılık, e-posta gibi çevrimiçi servisler için mutlaka farklı parolalar kullanın. Aynı parolayı tekrar kullanmayın. Halka açık bir yerden internete bağlanıyorsanız otomatik oturum açma özelliğini mutlaka devre dışı bırakın.

Çevrimiçi tanıştığınız insanlar ile gerçek hayatta buluşmaktan kaçının. İlla buluşmak istiyorsanız yanınızda tanıdığınız birini de götürün.

Web kameranızı kullanmadınız zamanlarda kapatın. Bazı zararlı yazılım türleri kendi kameranızı sizi izlemek için kullanabilir. Dahili bir kameranız var ise

Tanımadığınız birinden gelen resimleri kesinlikle açmayın, dosyaları indirmeyin ve linklere tıklamayın. Tanıdığınız birinden gelse bile şüpheli linklere tıklamayın, dosyaları açmayın. Gelen dosya önemliyse gönderenden doğrulamasını isteyin.

Tanımadığınız kişilerden gelen mesajları yanıtlamayın. Biri sizi listesine eklemek isterse ve bu kişiyi tanımıyorsanız öneriyi reddedin.

İstenmeyen mesajları engelleyin. Yabancılardan gelen mesajları ve spam'leri engellemek sandığınızdan kolay. Hemen her anında mesajlaşma yazılımının kişi listesi oluşturma özelliği bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler