Güvenli internet bugün başlayacak

Uzun zamandır tartışılan, çocukları ve gençleri, sanal ortamda istismar ve şiddet gibi kötü içerikli sitelerden korumak için geliştirilen 'güvenli internet' uygulaması bugün yürürlüğe giriyor.Yeni sistemin, internetten uyuşturucu satan sanal sitelere de d

Güvenli internet bugün başlayacak

Uzun zamandır tartışılan, çocukları ve gençleri, sanal ortamda istismar ve şiddet gibi kötü içerikli sitelerden korumak için geliştirilen 'güvenli internet' uygulaması bugün yürürlüğe giriyor.

Yeni sistemin, internetten uyuşturucu satan sanal sitelere de darbe vurması bekleniyor. Avrupa 2011 uyuşturucu raporlarına göre internetten uyuşturucu satan 600'ün üzerinde sanal mağaza bulunuyor. Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin uzmanlarından Jane Mounleney, bağımlılık yapan yeni maddeler için internetin 'temel mecra' olarak kullanıldığını belirtti. Bu sebeple, öncelikle sanal ortamın kontrol altına alınması gerektiğini belirten Mounleney, son bir yılda 41 yeni uyuşturucu madde tespit edildiğini ifade etti.

İSTEYEN FİLTRE KULLANMAYACAK

Şimdiye kadar internetten uyuşturucu madde satan 600'ün üzerinde site tespit edildiğini vurgularken, bu sayının her geçen gün arttığı uyarısında bulunuyor. Bu arada, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hazırlanan ve bugün yürürlüğe giren uygulama, çocuk ve aile olmak üzere iki filtre profilden oluşuyor. Güvenli İnternet Hizmeti'ni kullanmak istemeyen kullanıcılar internet servis sağlayıcılarından talepte bulunmaz ise mevcut internetlerini kullanmaya devam edecek.

Çocuk profilini tercih eden kullanıcı, çocuklar için uygunsuz ve zararlı içerik üreten sitelere erişimi engellemiş olacak. Aile profili ise kumar, uyuşturucu, fuhuş, müstehcenlik, şiddet, terör ve dolandırıcılık ile ilgili yayın yapan sitelere girişi engelleyecek

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler