Gürcü plakalı kaçak araçlara operasyon

Yabancı plakalı araçların trafikte sıkça görülmesi sonrası Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bu araçların kullanım iznine yönelik bir denetim yaptı. Başta Gürcistan olmak üzere yurt dışından getirilen yabancı plakalı araçların birçoğunun kaçak olduğu ortaya çık

Gürcü plakalı kaçak araçlara operasyon
Yabancı plakalı araçların trafikte sıkça görülmesi sonrası Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bu araçların kullanım iznine yönelik bir denetim yaptı. Başta Gürcistan olmak üzere yurt dışından getirilen yabancı plakalı araçların birçoğunun kaçak olduğu ortaya çıktı. Gürcistan'da vergilerin çok düşük olması nedeniyle Türkiye'den yüzde 60 oranında daha uygun fiyatı bulunan araçlar 180 gün süreyle sınırdan giriş çıkış yapmak zorunda. Ayrıca ruhsat sahibinin Gürcistan'da ikamet ediyor olması ve Türkiye'de bu aracı kullanan kişiye vekalet vermesi gerekiyor. Ancak bakanlığın operasyonu sonrası 638 aracın kullanım koşullarını yerine getirmediği ve kaçak durumda trafikte dolaştığı belirlendi. Bakanlık içinde Hummer, BMW ve Toyota markalı jeeplerin bulunduğu kaçak araçların 45'ine el koyarken, 593 aracın yakalanması içinde çalışmalarını sürdürüyor.
 
Lüks araçlar tercih ediliyor
 
Gümrük Muhafaza ekipleri, mevzuata aykırı bir şekilde hak sahibi olmayan kişiler tarafından kullanıldığı, kiralandığı, satıldığı ve modifiye edilerek söküldüğü tespit edilen ikinci el lüks araçların İstanbul, Ankara, Mersin ve Adana'da bulunduğu adresleri ve kullanıcı kimliklerini belirledi. Bakanlık olarak kaçakçılığın her türlüsüyle etkin mücadele içinde olduklarını vurgulayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, kaçakçılıkla ilgili bilgi sahibi olan vatandaşlara bakanlığa bildirimde bulunmaları için çağrıda bulundu.
 
Bakan Canikli "Kaçakçılıkla etkin şekilde mücadele Bakanlığımızın en önemli fonksiyonlarından birisidir. Bu görevi yerine getirirken vatandaşlarımızın duyarlılığı da bizlere önemli katkı sunuyor. Bakanlıkta 7 gün 24 saat aralıksız çalışan Alo 136 ihbarları alıyor. Kaçakçılığa ilişkin her türlü bilgi ve belgeyi paylaşmak isteyen vatandaşlarımız bu hat aracılığıyla personelimize ulaşarak ekonomiye büyük zararlar veren kaçakçılık olaylarına ilişkin bildirimde bulunabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji