Google'dan tat kaçıran uygulama

Eskiler yediğini, içtiğini ballandıra ballandıra anlatmayı görgüsüzlük sayardı ancak günümüzde yediğin yemeğin fotoğrafını çekip Facebook veya Instagram gibi platformlarda paylaşmak sıradan hale geldi.Teknoloji devi Google'ın üzerinde çalıştığı bir uygula

Google'dan tat kaçıran uygulama

Eskiler yediğini, içtiğini ballandıra ballandıra anlatmayı görgüsüzlük sayardı ancak günümüzde yediğin yemeğin fotoğrafını çekip Facebook veya Instagram gibi platformlarda paylaşmak sıradan hale geldi.

Teknoloji devi Google'ın üzerinde çalıştığı bir uygulama bu tip paylaşımların tadını kaçıraack gibi duruyor. Firmanın haftaiçi tanıttığı Im2Calories, fotoğrafını analiz ederek bir yemekte kaç kalori bulunduğunu tespit ediyor. 
Im2Calories besinlerin kalori miktarı bilgisini, piksel analiziyle birleştirerek belli bir sonuca varıyor. Uygulamanın özellikle ilk başta mükemmel sonuçlar vermesi beklenmiyor. Ancak geliştirilen yapay zekası sayesinde ne kadar çok kullanıcıya sahip olursa bilgisini o kadar genişletecek. Dolayısıyla da zaman içinde kalori tahminleri zaman içerisinde kesin doğruya daha fazla yaklaşacak.

Im2Calories şu an halen geliştirme aşamasında. Tamamlanıp, kullanıma açıldığında Instagram'da bol kremalı tatlıları paylaşan kullanıcılar muhtemelen arkadaşlarının kalori hesapları yüzünden bu paylaşımlardan eskiden aldıkları zevki alamayacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji