Facebook'tan çok önemli yenilik

Sosyal medya devi Facebook uzun süredir tartışılan bir konuyu bitirecek yeni bir uygulamayı devreye soktu. Facebook kullanıcıları bundan sonra, güvenlik ayarlarına girerek 'mirasçısını'(legacy contact) belirleyebilecek. Bu mirasçıya siz öldükten sonra hes

Facebook'tan çok önemli yenilik
Sosyal medya devi Facebook uzun süredir tartışılan bir konuyu bitirecek yeni bir uygulamayı devreye soktu. Facebook kullanıcıları bundan sonra, güvenlik ayarlarına girerek 'mirasçısını'(legacy contact) belirleyebilecek. Bu mirasçıya siz öldükten sonra hesabınıza erişim izni verilecek.
 
Belirlenen mirasçı, ölen Facebook kullanıcısının fotoğraflarını ve duvarında yer alan tüm iletilerini arşivleyebilecek. Bunun yanında mirasçı ölen kullanıcı adına son bir mesaj atabilecek, arkadaşlık taleplerini yönetecek ve profil resmini değiştirebilecek.
 
ŞİMDİLİK SADECE ABD'DE
 
Mirasçılar ölen kullanıcının özel mesajlarını göremeyecek. Eğer Facebook'un kendi ayarlarından bir mirasçı belirlemezseniz resmi vasiyetinizde 'dijital mirasçınızın' kim olduğunu belirtmeniz gerekiyor. Aksi takdirde hesabınız Facebook tarafından donduruluyor. Mirasçı belirleme seçeneği bugün itibarıyla ABD'li kullanıcılara sunulmaya başlandı. Söz konusu seçeneğin yakın zamanda tüm Facebook kullanıcılarına açık hale getirilmesi bekleniyor.
 
Facebook'ta ölümünüzle ilgili bir işlem yapmak moral bozucu olsa da sosyal medya devi bu hamlesiyle son dönemde sık sık gündeme gelen 'Ölünce Facebook hesaplarının yasal statüsü ne oluyor?' sorusuna bu hamleyle cevap vermiş oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji