Facebook'ta yeni dönem!

Facebook daha önceden kullanıcı tercihine bırakılan protokol seçimi artık tek model haline getirilirken ağ bağlantısı tüm Facebook kullanıcıları için HTTPS üzerinden sağlanacak. Facebook’un resmi blogunda duyurduğu bu önemli güvenlik değişimi, kullanıcıla

Facebook'ta yeni dönem!
Facebook daha önceden kullanıcı tercihine bırakılan protokol seçimi artık tek model haline getirilirken ağ bağlantısı tüm Facebook kullanıcıları için HTTPS üzerinden sağlanacak.
 
Facebook’un resmi blogunda duyurduğu bu önemli güvenlik değişimi, kullanıcıların tarayıcısı ile Facebook sunucuları arasındaki iletişimi daha sağlam temellere oturtacak. Twitter birkaç yıl önce HTTPS protokolüne geçiş yapmış olmasına rağmen Facebook protokol seçimini kullanıcıların tercihine bırakmayı seçmişti. Facebook, bu tercih modeli ile birlikte kullanıcıların ancak üçte birinin siteye HTTPS ile bağlandığını söylerken artık 1 milyarı geçen Facebook kullanıcılarının tümünün varsayılan protokolü HTTPS olacak.
 
Facebook’un HTTPS’ye geçmesiyle kullanıcıların profillerinin ele geçirilmesi ve üçüncü kişilerin hesaplarını kontrol etmesi daha zorlaşacak. Böylelikle Facebook kullanıcılarının ağ içinde gezinme ve mesajlaşma aktivitelerini daha güvenli hale getirmiş olacak. Kullanıcılar adres çubuğuna Facebook yazdığı takdirde otomatik olarak HTTPS protokolünden bağlanacağı için ekstradan ayarlarıyla oynamak zorunda da kalmayacaklar.
 
Kullanıcıların HTTPS kullanımını bir grafikle açıklayan Facebook, bu kullanımın şimdiye kadar %35′e kadar yükseldiğini gözler önüne seriyor. HTTPS protokol zorunluluğuyla %100′e çıkan kullanım oranının Facebook trafiğini daha güvenilir hale getireceğini söyleyen Facebook artık daha gönül rahatlığıyla kullanıcılarına yeni hizmetler vereceğini dile getiriyor.
 
Web’de tüm kullanıcıların varsayılan protokolü HTTPS olurken Facebook’un mobil sitesi m.facebook.com’daki trafiğin %80′i bu protokol üzerinden işliyor. Ayrıca Facebook’un Android ve iOS uygulamaları da HTTPS bağlantısını kullanarak güvenli bir sosyal ağ hizmeti sunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler