Dışişleri kesenin ağzını açtı

ABD’de Dışişleri Bakanlığı’nın, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki takipçilerinin sayısını artırmak için 2 yıllık dönemde 630 bin dolar harcadığının ortaya çıkması tepkiye yol açtı.Bakanlığın bağımsız izleme kurumu olan Başmüfettişlik Ofisi’nce hazırlan

Dışişleri kesenin ağzını açtı


ABD’de Dışişleri Bakanlığı’nın, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki takipçilerinin sayısını artırmak için 2 yıllık dönemde 630 bin dolar harcadığının ortaya çıkması tepkiye yol açtı.

Bakanlığın bağımsız izleme kurumu olan Başmüfettişlik Ofisi’nce hazırlanan son raporda, bakanlığın Facebook’taki 4 resmi sayfasının takipçi sayısını milyonun üzerine çıkarmak amacıyla 2011 ve 2012 yıllarında 2 ayrı reklam firmasıyla anlaşma yapıldığı belirtildi. Raporda, her ne kadar bakanlığın takipçi sayısı istenilen rakamlara ulaştıysa da, takipçilerin büyük bölümünün paylaşımlarla ilgilenmediği vurgulandı.

Bütçenin boşa harcandığına yönelik tepkiler üzerine bir açıklama yapan bakanlık sözcüsü Jen Parski, raporun ışığında dijital reklam alanına yapılan yatırımların aylık 2 bin 500 dolara kadar düşürüldüğünü ve bu reklamlarla da hâlâ yeterli verimin alındığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji