Bu uyarıyı ciddiye alın!

Microsoft, ünlü yazılımı Word için kullanıcılarını uyardı. Microsoft Word'deki bir açık, saldırganların bilgisayarlara kötü yazılım yüklemesine neden oluyor. Yazılım devi Kasım ayının 9'unda bu açığı kapatmıştı. Yalnızca Windows işletim sistemini etkileye

Bu uyarıyı ciddiye alın!

Microsoft, ünlü yazılımı Word için kullanıcılarını uyardı. Microsoft Word'deki bir açık, saldırganların bilgisayarlara kötü yazılım yüklemesine neden oluyor. Yazılım devi Kasım ayının 9'unda bu açığı kapatmıştı. Yalnızca Windows işletim sistemini etkileyen bu açık Word 2002, 2003, 2007 ve 2010'da kapatıldı.

Microsoft Kötü Yazılımdan Korunma Merkezi'nin yaptığı açıklamaya göre, kötü yazılımı içeren bir RTF dosyası, Microsoft Word tarafından açıldığında programın kötü yazılımlar tarafından fazla yüklenmesine neden oluyor. Daha sonra RTF dosyasındaki kod Windows işletim sistemi kullanan bilgisayarınıza trojan yüklüyor.

Microsoft'un geçen ay "kritik" olarak nitelendirdiği bu açığı yeni yamayla henüz kapatmadıysanız, Microsoft güncelleme hizmetleriyle son güncellemeleri yüklemenizi öneriyoruz

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji