Birbirini yemeyen 'ikiz' karadelik

 Astronomlar, New Mexico’daki VLA radyo teleskobuyla, Messier 22 (M22) isimli küresel galaksi kümesini incelerken, şans eseri bu keşfi yaptı.  Tipik bir küresel yıldız kümesinde yüzlerce karadelik olabilse de, yerçekimsel etkileşim sonucu sadece bir tanes

Birbirini yemeyen 'ikiz' karadelik

 

Astronomlar, New Mexico’daki VLA radyo teleskobuyla, Messier 22 (M22) isimli küresel galaksi kümesini incelerken, şans eseri bu keşfi yaptı. 
 
Tipik bir küresel yıldız kümesinde yüzlerce karadelik olabilse de, yerçekimsel etkileşim sonucu sadece bir tanesi varlığını sürdürebiliyor. 
 
Bu nedenle aynı galaksi kümesi içinde iki karadeliğin bulunmasına ilk kez rastlanıyor. Michigan Üniversitesi’nden Laura Chomiuk, “Aradığımız şeyi bulamadık fakat bunun yerine çok sürpriz şeyler bulduk. 
 
İki küçük karadelik” dedi. Dünya’dan 10 bin ışık yılı uzaktaki M-22 galaksi kümesinin 12 milyar yaşında olduğu tahmin ediliyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji