Artık bitti, güle güle Windows XP!

Microsoft, efsanevi işletim sistemi Windows XP’nin desteğine son vereceğini daha önce açıklamıştı. Şirket, XP kullanıcılarına mail atarak 8 Nisan 2014 tarihinden itibaren desteğin son bulacağını açıkladı. Bilgisayar özellikleri uygun olan kullanıcıların y

Artık bitti, güle güle Windows XP!

Microsoft, efsanevi işletim sistemi Windows XP’nin desteğine son vereceğini daha önce açıklamıştı. Şirket, XP kullanıcılarına mail atarak 8 Nisan 2014 tarihinden itibaren desteğin son bulacağını açıkladı. Bilgisayar özellikleri uygun olan kullanıcıların yükseltme yapmasını tavsiye eden Microsoft, bilgisayar özellikleri yükseltmeye uygun olmayan kişilere de yeni bir bilgisayar almasını tavsiye etti.

Şirketin, aşağıdaki bildirimi XP kullanıcılarına mail yoluyla iletti.

Bu, XP kullanıcıları için ne anlama gelir?

Desteğin sona ermesi artık yazılım güncellemeleri yayınlamayacağımız anlamına gelir. Bu güncellemeler bilgisayarınızın güvende kalmasına ve güvenilir bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Güncellemeler olmadan bilgisayarınız zararlı virüslerin, casus yazılımların ve diğer kötü amaçlı yazılımların tehditlerine açık hale gelebilir, bu da veri kaybı ve düşük performans ile sonuçlanabilir.

Bilgisayarınız çalışmaya devam edecek olsa bile güvenlik ve destek sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bunu önlemenize yardımcı olmak isteriz.

Yükseltme seçenekleri

Bilgisayarınızın koruma altında olduğundan ve size sorun çıkarmayacağından emin olmak için Windows'un en son sürümüne yükseltin.

Bilgisayarınız daha eski bir modelse yeni bilgisayarlara göz atmayı düşünebilirsiniz. Şimdi her zamankinden çok daha uygun, hafif ve güçlüler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji