Apple ve Samsung'dan kritik ortaklık

Koreli şirket geçmişte Apple A serisi yongalarının tedarikçisi oldu. Apple daha sonra rotayı TSMC'ye çevirdi, iPhone 6 ve 6 Plus'ın A8 yongalarını Tayvanlı TSMC üretti. Ortaya çıkan bir rapor bomba gibi bir gelişmeyi içeriyor. Söylenenlere bakarsak 2016'd

Apple ve Samsung'dan kritik ortaklık
Koreli şirket geçmişte Apple A serisi yongalarının tedarikçisi oldu. Apple daha sonra rotayı TSMC'ye çevirdi, iPhone 6 ve 6 Plus'ın A8 yongalarını Tayvanlı TSMC üretti.
 
Ortaya çıkan bir rapor bomba gibi bir gelişmeyi içeriyor. Söylenenlere bakarsak 2016'da üretim konusunda Samsung'un TSMC'ye göre daha fazla üstünlüğü var. Raporun devamına birlikte bakalım. Detayları gözden geçirelim.
 
The Korea Times'dan gelen taptaze rapora göre 2016'da pazarda beklenen yeni uygulama işlemcileri veya diğer adıyla sistem çiplerinin üretimi için Apple ve Samsung el sıkışmış. Samsung, Apple AX serisi yongalarının %80 üretiminden, kalan %20'nin üretiminden ise TSMC sorumlu olacak.
 
Bu işin ucunda 14 nm FinFET üretim süreci yatıyor. Geçtiğimiz nisan ayında Koreli şirketle GlobalFoundries'in stratejik ortaklığı duyurulmuştu. Bu iş birliği her iki şirketin 14 nm işlemcileri küresel kapasitede sunmak için izin veriyor.
 
Samsung, Apple'la yapılan anlaşma konusunda ise herhangi bir yorum yapmadı. Kaynaklar gelecek sene başlarında Gyeonggi-do'daki bulunan Samsung tesisinde Apple yongalarının üretiminin başlayacağını belirtti. Samsung'un Austin Texas ve GlobalFoundries'in New York'taki tesisinde de çalışmalara başlayacağı söyleniyor. Böylece üretim daha da artacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji