Apple tarihe geçti!

Geçtiğimiz aylarda iPhone 6 modellerini piyasaya süren Apple, tarihinin en iyi finansal sonuçlarını elde etmişti. Apple'ın bu başarısı şirket hisse değeri üzerinde büyük etkisi oldu. Apple piyasa değeriyle tarihi rekor kırdı. Teknoloji devi 700 milyar dol

Apple tarihe geçti!
Geçtiğimiz aylarda iPhone 6 modellerini piyasaya süren Apple, tarihinin en iyi finansal sonuçlarını elde etmişti. Apple'ın bu başarısı şirket hisse değeri üzerinde büyük etkisi oldu. Apple piyasa değeriyle tarihi rekor kırdı.
 
Teknoloji devi 700 milyar dolar piyasa değerine ulaşan ilk ABD'li şirket oldu. Salı günü hissesi 122,02 dolara kadar çıkan şirket, 705 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı.
 
Apple bir işlemi 700 milyar doların üzerinde bir değerle kapatan ilk şirket oldu. Şu anda Apple’ın değeri iki Microsoft ediyor. Apple son çeyrekte 74 milyon iPhone sattı ve 18 milyar dolar kâr etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji