Anında görüntü!

 Hayatın giderek hızlanan temposunda, gün geçmiyor ki arama motorları özelliklerine bir yenisini eklemesin. Arama motorları arasında en büyük yarış ise son kullanıcıyı devasa internet bilgi deposunda aradığı bilgiye daha hızlı ulaştırmakta yaşanıyor.GOOGL

Anında görüntü!

 

Hayatın giderek hızlanan temposunda, gün geçmiyor ki arama motorları özelliklerine bir yenisini eklemesin. Arama motorları arasında en büyük yarış ise son kullanıcıyı devasa internet bilgi deposunda aradığı bilgiye daha hızlı ulaştırmakta yaşanıyor.

GOOGLE 'ANINDA GÖRÜNTÜ' İLE DAHA DA HIZLANDIRACAK

IT Proportal'a göre, Google arama motoruna yeni bir özellik katmayı planlıyor.  Bu özellik arama mekanizmasını, internet sayfalarını kullancı üzerlerine tıklamadan önce ön yükleme yaparak hızlandıracak;

'ANINDA SAYFA'

Google böylece arama kutusuna kelime girilmeye başlandığı anda arama sonuçlarının gösterilmeye başlandığı anında arama özelliğinin yanına bir yenisini, 'anında sayfa'yı ekliyor.

Google bu yeni özelliğin anında aramaya bir katkı olduğunu söyledi. Kişi internette gezinirken ve arama kutusuna kelime girerken sistemin arka planda çalışmasıyla ve popüler sayfaların tıklama öncesi yüklenmeye hazırlanmasıyla bilgiye ulaşmayı önemli ölçüde hızlandırmak amaçlanıyor. 

SİZ KARAR VERME AŞAMASINDAYKEN SAYFA ÖNCEDEN HAZIRLANIYOR

"Siz arama sonuçlarından hangisini seçeceğinize karar vermek için tarama yaparken, Google en üste yer alan arama sonuçlarını sizin için önceden hazırlıyor. Bu yüzden siz tıkladığınızda, sayfa anında yükleniyor diyor Google'ın resmi blog'undan Amit Singhal.

PÜF NOKTASI: BAĞLANTILILIK TEKNOLOJİSİ

Şirket, önceden yüklenecek sayfayı seçerken arama sonuçlarının tutarlılığını arttırmak için bağlantılılık teknolojisini işin içine katıyor, görünen o.

YENİ ÖZELLİK CHROME'UN BİR SONRAKİ BETA SÜRÜMÜNDE

İnternet kullanıcıları yeni özelliği Google'ın ürünü olan chrome tarayıcının bir sonraki beta sürümünde kullanabilecek. Fakat bunu beklemeye tahammülü olmayanlar ürünün geliştirici sürümünü deneyebilirler. Yakın gelecekte bu özelliğin diğer internet tarayıcılarda desteklenmesi beklenmiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler