Android Lollipop'un KitKat'tan Farkları

Android Lollipop'un final sürümü, sonunda cep telefonlarına dağıtılmaya başlandı. Android 5.0 Lollipop'un büyük ve küçük yeni özelliklerini öğrenmek istiyorsanız, aşağıdaki ipuçlarına bakabilrsiniz. İşte Android Lollipop'un KitKat'tan farkları...1. Uygula

Android Lollipop'un KitKat'tan Farkları

Android Lollipop'un final sürümü, sonunda cep telefonlarına dağıtılmaya başlandı. Android 5.0 Lollipop'un büyük ve küçük yeni özelliklerini öğrenmek istiyorsanız, aşağıdaki ipuçlarına bakabilrsiniz. İşte Android Lollipop'un KitKat'tan farkları...

1. Uygulama sabitleme: Ayarlar > Güvenlik altından etkinleştirebileceğiniz bu işlev, sadece belirlediğiniz uygulamalara erişime izin veren, özel bir modu etkinleştiriyor.
 
2. Uyarıları kilit ekranından yönetin: Lollipop'da uyarılarla kilit ekranından etkileşimde bulunmanız mümkün. Çift dokunarak ilgili uygulamalara gidebilir, hassas uyarıları gizlemek için Ayarlar menüsüne göz atablirsiniz.
 
3. Uygulamalarınızı önceliklendirin: Android 5.0 Lollipop, uyarıları kapattığınızda bile bazı uygulamaların uyarılarını almanıza izin veriyor. Ayarlar > Ses ve uyarılar > Uygulama uyarıları yolunu izleyerek uygulamalara öncelik verebilir veya onları engelleyebilirsiniz.
 
4. Feneri kullanın: Lollipop'ta üçüncü parti uygulamalara ihtiyaç duymadan, LED ışığını yakabilirsiniz. Uyarı çubuğunu çekip fener düğmesine dokunmanız yeterli.
 
5. Tap & Go: NFC ve Bluetooth'tan faydalanan bu veri aktarım işlevi, tüm Google hesap detaylarınızı, ayarlarınızı veri ve uygulamalarınızı, eski cihazınızı yenisiyle yan yana getirerek aktarmanıza izin veriyor.
 
6. Uygulama ayarlarına sıçrayın: Kilit ekranında yapılan bir başka yenilik ise, uyarılara uzun dokunarak uygulamanın ayarlar veya bilgi bölümüne sıçrayabilmeniz.
 
7. Metinler daha kolay okunsun: Android 5.0'daki "Yüksek kontrastlı metin" adındaki yeni, deneysel bir işlev, açık renkli arka plana sahip metinleri siyah renkle sararak okunmasını kolaylaştırıyor.
 
8. Ayar ve kayıtlı Wi-Fi ağlarını arayın: Aradığınız ayarın hangi menünün altında olduğunu bilmiyor musunuz? Sorun yok. Ayarlar uygulamasında büyüteç simgesine dokunarak belirli bir ayarın adını aratabilirsiniz.
 
9. Misafir moduna geçin: Telefonunuzu başkalarına uzatmadan önce uyarı bölümündeki kullanıcı hesabı simgesine dokunup, Misafir ekle'ye dokunarak (veya bu işlemleri daha önce yaptıysanız misafir'e dokunarak) misafir moduna geçebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler