Anadolu Ajansına Siber Saldırı

 Anadolu Ajansı (AA), bugün erken saatlerde siber saldırıya uğradığını açıkladı.Türkiye'de yakın dönemde devlet kurumlarının maruz kaldığı siber saldırıların bir benzeri, Anadolu Ajansı'na düzenlendi. Saldırı dolayısıyla AA'nın, abonelerine haber servisin

Anadolu Ajansına Siber Saldırı

 

Anadolu Ajansı (AA), bugün erken saatlerde siber saldırıya uğradığını açıkladı.

Türkiye'de yakın dönemde devlet kurumlarının maruz kaldığı siber saldırıların bir benzeri, Anadolu Ajansı'na düzenlendi. Saldırı dolayısıyla AA'nın, abonelerine haber servisinde sıkıntı oluştu. AA, siber saldırıyı kendi geçtiği haberle duyururken saldırının kaynağı belirtilmedi.

Ajans saldırı hakkında şu açıklamayı yaptı:

"Son dönemlerde, çeşitli kamu/özel kurum ve kuruluşlara yapılan siber saldırıların bir benzeri Anadolu Ajansı'na da yapılmıştır. Sabah saat 05.00 sıralarında AA'nın internet tabanlı haber yayın sistemine gerçekleştirilen siber saldırı sonucu, yerel, şirket ve internet abonelerimize sunduğumuz haberler zarar görmüş, bunun üzerine abonelerimize yönelik haber akışı durdurulmuştur.

ARŞİV HABERLERİ DE ZARAR GÖRDÜ

Söz konusu saldırı, AA Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü'nün müdahalesi sonucu haber yayın akışında ciddi bir soruna yol açmadan engellenmiştir. Alınan önlemler sayesinde rutin haber akışımız yeniden sağlanırken arşiv haberlerimizde oluşan tahribatın giderilmesine yönelik çalışma başlatılmıştır. Benzer saldırıların yaşanmaması için gerekli tüm çalışmalar titizlikle yürütülmektedir. Geçici bir süre haber alamayan abonelerimizden özür diliyoruz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler