Akıllı telefonlarda fabrika ayarı şoku!

Android telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürdünüz ve tüm içeriklerinizin silindiğini düşünüyorsunuz. Hayır, yanlış düşünüyorsunuz. Yapılan bir araştırma fabrika ayarlarına dönen telefonlardan hala verilerin tamamen silinmediğini ortaya koydu.Android'in

Akıllı telefonlarda fabrika ayarı şoku!

Android telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürdünüz ve tüm içeriklerinizin silindiğini düşünüyorsunuz. Hayır, yanlış düşünüyorsunuz. Yapılan bir araştırma fabrika ayarlarına dönen telefonlardan hala verilerin tamamen silinmediğini ortaya koydu.

Android'in fabrika ayarlarına döndürme işlevinin ne kadar iyi çalıştığını inceleyen University of Cambridge'in raporuna göre, şifrelenmiş bile olsa cihazdaki Google oturum açma anahtarlarının ve verilerin kurtarılma olasılığı yüzde 80. Açığın kaynağı ise duruma göre değişiyor. Bazı durumlarda üreticilerin gerekli sürücüleri cihaza ilave etmemiş olması, güvenli silmeye engel olabiliyor. Bazı durumlardaysa sorun, Android'den kaynaklanıyor.

Testler, Android 2.3.x ve 4.3 arasındaki sürümleri kullanan cihazlarda yapıldığından, Android 5'in aynı sorunu yaşayıp yaşamadığı henüz bilinmiyor.

2013'te yapılan bir araştırmada da eski cihazlarda veya üreticilerin sunduğu sıfırlama işlevlerinde güvenlik sorunları olabildiği söylenmişti.

Sonuç olarak telefonunuzu satmadan önce onu tamamen doldurup sıfırlamanızda, dahası kime sattığınıza dikkat etmenizde fayda var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler