600 bin cep hattı sahip değiştirdi!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, başkası adına kayıtlı cep telefonu hatlarını kullananların, bu hatları ücretsiz kendi üzerlerine kaydettirmeleri için son tarihin 1 Ekim 2013 olduğunu belirterek, "Uygulamanın başladığı 1

600 bin cep hattı sahip değiştirdi!
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, başkası adına kayıtlı cep telefonu hatlarını kullananların, bu hatları ücretsiz kendi üzerlerine kaydettirmeleri için son tarihin 1 Ekim 2013 olduğunu belirterek, "Uygulamanın başladığı 1 Ekim 2012 tarihinden bu yana 600 binden fazla abone bu haktan yararlandı" dedi.
 
Acarer, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından, "Aboneliğin Güncelleştirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar" başlıklı düzenlemeyle kendi adlarına abonelik sözleşmesi imzalamadan, başkalarının adına açılmış cep telefonu hatlarını kullananlara, kullandıkları hatları üzerlerine almaları için bir kereye mahsus olmak üzere hak tanındığını söyledi.
 
Ücretsiz kayıt imkanı
 
Söz konusu uygulama sayesinde başkalarına ait cep telefonu hatlarını kullananların, 1 Ekim 2013 tarihine kadar ilgili GSM işletmecisine başvurup, taahhütname imzalayarak, kullandıkları hattı kendi adlarına ücretsiz kaydettirebilme imkanına sahip olacaklarını ifade eden Acarer, bu haktan yararlanan vatandaşların aynı SIM kart ve numarayla telefon hatlarını kullanmaya devam edebileceklerini bildirdi.
 
Kullanıcıların hatları kendi üzerlerine kaydettirebilmeleri için gerekli vergi ve harç gibi masrafların da GSM işletmecileri tarafından karşılanacağını anlatan Acarer, bu uygulamanın başladığı 1 Ekim 2012 tarihinden bu yana, 600 binden fazla abonenin bu haktan yararlandığını açıkladı. Acarer, "Başkası adına kayıtlı cep telefonu hattını kullananların, bu hatları kendi üzerlerine ücretsiz kaydettirmeleri için son tarihin 1 Ekim 2013 olduğunu, vatandaşların mağdur olmamaları için kayıtlarda acele etmelerini, bu tarihi geçirmemelerini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler