Belediyeden yağmur sonrası açıklama

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde dolu yağan yağmur faciasının ardından yapılan çalışmalarla alakalı bir açıklama geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yazılı açıklama şöyle; Büyükşehir Belediyesi su baskınları olan yerlerde yoğun çalıştı.Trabzon şehir

Belediyeden yağmur sonrası açıklama
Trabzon Büyükşehir Belediyesinde dolu yağan yağmur faciasının ardından yapılan çalışmalarla alakalı bir açıklama geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yazılı açıklama şöyle;
 
Büyükşehir Belediyesi su baskınları olan yerlerde yoğun çalıştı.
Trabzon şehir merkezinde bugün öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağmur ve dolu yağışı etkili oldu.
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi şiddetli yağmur öncesi tüm hazırlıklarını yaparken, yağış sonrası su baskınları olan yerlere zamanında müdahale etti. Aniden bastıran yağmur ve dolu zaman zaman vatandaşların ve araçların zor anlar yaşamasına sebep olurken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi 47 araç ve 148 personel ile su baskını olan yaklaşık 120 ayrı yere müdahale ederek oluşabilecek can ve mal kaybının önüne geçti.
 
Büyükşehir ekipleri su baskınlarını olduğu yerlerde yaptığı su tahliyelerinin ardından cadde ve sokakları yıkayarak kısa sürede vatandaşın hizmetine sundu. Şiddetli yağmur ve rüzgar sonucu bazı yerlerde ağaçlar devrilirken, ekipler devrilen ağaçları kısa sürede keserek bulundukları yerden kaldırdı.   
 
Şiddetli yağmur daha çok Akçaabat ve Trabzon merkezde etkili olurken, yapılan müdahalelere, Karayolları, DSİ, Ortahisar Belediyesi de destek verdi.
 
Meteorolojiden alınan bilgiye göre 20 dakika içerisinde m2’ye 35 kg yağmur düştü. Yağmurun dolu ile birlikte şiddetli bir şekilde yağması sonucu bazı yerlerde ani su baskınlarına sebep olduğu kaydedildi.
Öte yandan Cuma ve Cumartesi günleri Trabzon’da şiddetli sağanak yağmur beklendiğine dikkat çekilerek gerekli tedbirleri almaları konusunda vatandaşlar uyarıldı. Meteorolojiden alınan bilgiye göre Cuma günü saat 14.00’dan Cumartesi günü öğle saatlerine kadar Trabzon’da kuvvetli sağanak yağış beklendiği kaydedildi.
unnamed-(3).jpg
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’da aşırı yağan yağmur sonucu ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı yetişmiş personelden oluşan ekipler hazırladıklarını kaydederek, “Şiddetli yağış sonucu oluşan su baskınlarına zamanında müdahale ediyoruz. Trabzon’da bugün öğle saatlerinde dolu ile birlikte yağan şiddetli yağmur sonucu bazı semtlerde su baskınları oluştu. Ekiplerimiz su baskınlarının olduğu yerlere zamanında müdahale ederek suları tahliye etti. Bu çalışmalarımızda bizlere destek veren Karayollarımıza, DSİ’ye ve Ortahisar Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
unnamed-(1)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler