Beklenen haber geldi! Çeyiz hesabı başladı...

Çeyiz Hesabı için gençler bugünden itibaren belirtilen bankalara giderek başvuru yapabilecek.

Beklenen haber geldi! Çeyiz hesabı başladı...
Çeyiz Hesabı için gençler bugünden itibaren belirtilen bankalara giderek başvuru yapabilecek.

16 Aralık 2015'te Resmi Gazete'de yayınlanarak yüyürlüğe giren Çeyiz Hesabı ile Devlet Katkısına İlişkin Yönetmelik'te evlenecekler genç çiftler, evlilik hazırlıkları için birikim yapabilecek. Bu birikimlere devlet tarafından yüzde 20'ye çıkan oranda ve 5 Bin TL katkı sağlanacak.Çeyiz hesabından yararlanabilmek için Türk olmak ya da mavi kart sahibi olmak ve 27 yaşından önce ilk kez evlenecek olmak gerekiyor.

Bugün başlayacak çeyiz hesabı başvurularında 18 yaşından küçükler için velileri hesap açabilecek.

AK Parti'nin seçim vaatlerinin arasında bulunan Çeyiz Hesabı için gençlerin en geç 24 yaşında hesabı açtırması gerekiyor. Böylelikle çiftler 27 yaşından önce ilk evliliklerini gerçekleştirmesi ve açılan hesaba 3 yıl ödeme yapması gerekiyor. Düzenli yapılacak olan ödemeler sonrası devlet katkısı 5 bin TL'yi geçmeyecek ve birikim tutarının yüzde 20'si kadar olacak.

Yurt içindeki tüm bankalarda açılabilecek Çeyiz Hesabı için TL cinsi mevduat hesabı açmanız gerekiyor. Üç yıl boyunca en az 100 TL ve en fazla 1.000 TL ödeme yapılması gerekiyor. Üç ay boyunca ödeme yapılmaması halinde ve ikiden fazla para çekilmesi durumunda devlet katkı yapmayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi