Bekir Aktürk’ten bomba açıklamalar

1461 Trabzon Kulüp Başkanlığı görevinden istifa eden Bekir Aktürk istifa sonrası ilk kez Haber61 TV Yayınlar Sorumlusu Tuncay Lakot’a konuştu. İşte bu özel röportajın satırbaşları; BEKİR AKTÜRK'ÜN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN Neden istifa etme kar

Bekir Aktürk’ten bomba açıklamalar

1461 Trabzon Kulüp Başkanlığı görevinden istifa eden Bekir Aktürk istifa sonrası ilk kez Haber61 TV Yayınlar Sorumlusu Tuncay Lakot’a konuştu.

İşte bu özel röportajın satırbaşları;

BEKİR AKTÜRK'ÜN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Neden istifa etme kararı aldınız ?

Ben Trabzonluyum ve Trabzonsporluyum bu konuyu kimseyle ve kimseyle asla tartışmam ve tartıştırmam. Kulüp başkanlığına Muharrem başkanın aramasıyla ısrarlarıyla geldim ve getirildim. Elimi taşın altına sokmam istendi ben kendimi taşın altına soktum. Trabzon zor bir şehir olduğunu elbette biliyordum. Trabzon’da herkes başkan, herkes futbolcu, herkes yöneticidir. Aynı zamanda ben bir muhtarım. Muhtarlığımdan dolayı muhtardan başkan mı olur denildi. Muhtardan iyi kulüp başkanı olur ama kulübün yönetimi eğer başkanın eline verilse iyi başkanlık yapar ve başarılı da olur. Ben hayatımda yapmış olduğum bütün işlerde temsillerde hep başarılı olmuşumdur. Nihayetinde 1461 Trabzon takımı liderken ben devralmadım küme düşme hattındayken aldık. Aldığımız zaman yapmamız gereken varyasyonlar çeşitli sebeplerle yapılamadı. Faydalı olamayacağın yerde durmanın bir manası ve anlamı yoktur. Ben ilk kez başkanlığı 1461 Trabzon kulübünde yapmadım. Diğer taraftaki başkanlıklarımızda faaliyetlerimiz vardır. Başkanlığın, idareciliğin ve yöneticiliğin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Yönetmeyi de iyi biliyorum.

1461 Trabzon’a başkan seçildiğinizde bazı kesimler sizi çok sert eleştirerek tatlıcıdan başkan mı olur ifadelerini kullandılar. Trabzon’da ki muhalefet kültürünü nasıl ortadan kaldıracağız ?

Şimdi şöyle ifade edeyim tatlıcıdan başkan mı olur evet denildi. Peki bu yöneticiler boş gezenler mi kulüplerde başkanlık yapanlar. Kimse beğenmeyebilir ama ben Trabzon gibi bir şehirde 70 kişi istihdam eden bir şirketin kurucusu ve sahibiyim. Trabzon’da bir işletmeyi kurup 8 yılda Türkiye markası yapan bir kişiyim. Yöneticiliği ve idareciliği bilmeseydik 70 kişiyi istihdam edemezdik. Ben onlara aldırmıyorum. İşte bu sorduğunuz soruda başarının sırrı gizli. Trabzon önce kendi değerlerine sahip çıkmasını ve saygı duymasını bilecek. Bunu bilmedikten sonra 150 yılda geçse sporda değil hiçbir alanda kimse başarı beklemesin. Çünkü kendi değerlerine saygı duymayan, kendi değerlerini sahiplenmeyenleri hiç kimse sahiplenmez ve saygı duymaz. Önce sorunu kendimizde aramalıyız. Bu şerde başarı beklemek bu zihniyetlerle asla ve asla mümkün değildir.

1461 Trabzon eski teknik direktörü Sebahattin hocanın gönderilmesinde Yılmaz Büyükaydın ile karşı karşıya geldiniz. Yılmaz Büyükaydın’da istifa etti sizde istifa ettiniz o gün kulüpte neler yaşandı ?

Sebahattin hocanın görevden alınmasına yönetim kurulu ilk toplantıda bana yetki vermişti hızlı karar alınabilmesi için hoca konusunda futbol şubesi ile görüştüm. Hangi hoca ile faydalı olunacaksa o isimlerin belirlenmesi konusunda. Futbol şube sorumlularından bana gelen yanıt Sebahattin Akbayrak ismiydi ve o göreve getirildi. Yönetim kurulu içinden eleştiriler alınca Antep maçı sonrası yönetim kurulunu topladım. Yönetim kurulu toplantısı yaptık. Hocanın gönderilmesini isteyenler kalmasını isteyenler diye. Toplantıda bir asıl ve bir yedek olmak üzere iki yönetim kurulu üyemiz devam etmesinden yana oy kullandı. Diğer yöneticilerin hepsi görevden alınması konusunda görüş bildirdi. Bizde yönetim kurulundan çıkan kararı aynen uygulamaya aldık. Yeni hoca konusunda yukarı ile problem oldu mu oldu.1461 Trabzon kulübü ne kadar bağımsız deniliyorsa da  Trabzonspor’dan ayrı hareket edemez. Yukarıya rağmen herhangi bir şey yapamaz zaten yapılacak olsaydı bugün bunları konuşmamış olurduk.

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta yaşanan süreçte sizinle hiç görüştü mü ?

Yaşanan süreçte başkan Usta ile görüştük dersek yalan olur. Ben Trabzonluyum Trabzonsporluyum. Trabzon ve Trabzonspor’un ateşinde yanmaya razıyım ama bundan sonra gelinen noktada Başkan Muharrem Usta arayıp ya da yüz yüze görüşüp nelerin olup bittiğini herhalde soracaktır. Normalde bir kişinin yapması gerekende budur. Birisini göreve getirdin toplumun önüne attın. Bu kişi istifa etti neden etti neler yaşandı bunları herhalde soracak ve merak edecektir.

1461 Trabzon kulübünde imza yetkisi kimde vekaleten atanan başkanın imza yetkisi bulunuyor mu ?

Ben görev yaptığım süreden mesulüm ve yaptığım işlerden sorumluyum. Ben istifamı gönderdim 1461 Trabzon Kulübü Derneği toplanıp kararını verdi ve istifam kabul edildi ama 1461 Trabzon’da böyle bir faaliyet olup olmadığı bilgisi henüz tarafıma gelmedi.

Trabzonspor ve 1461 Trabzon bu süreçten düzlüğe çıkmayı başarabilecek mi ?

Trabzonluların ve Trabzonsporluların Allah yardımcısı olsun. Ben konuşmamda ifade ettim yüz elli yılda geçse Trabzon’da ki zihniyet ve mantalite değişmedikçe hiçbir şey düzelmez.

Röportaj: Tuncay Lakot

Kamera: Tolga Şahin

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor