Bebek şurubu ne işe yarar? Kadınlar bu habere dikkat

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan adet döneminde pek çok kadının kabusu olan ağrıyı gidermenin en iyi yöntemini açıkladı.Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan şu bilgileri verdi: Adet ortası ağrıyı geçirmenin en iyi yöntemi, iltihap önl

Bebek şurubu ne işe yarar? Kadınlar bu habere dikkat

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan adet döneminde pek çok kadının kabusu olan ağrıyı gidermenin en iyi yöntemini açıkladı.

Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan şu bilgileri verdi: Adet ortası ağrıyı geçirmenin en iyi yöntemi, iltihap önleyici bir ilaç almaktır. İbuprofen, naproksen ve ketoprofen reçetesiz satılır ve prostaglandinlerin etkilerini engellemede yararlıdır.

Bu ilaçlara istenildiği kadar devam edilebilir. Eğer bir çeşidi ağrıyı dindirmiyorsa başka bir tanesini deneyin çünkü bu ilaçlar herkese aynı şekilde fayda göstermez.

İltihap giderici ilaçlar mideyi bozabilir. Eğer böbrek sorunları, mide sorunları (ülser veya reflü) ya da yüksek tansiyon geçmişiniz varsa bu çeşit bir ilaca başlamadan önce sağlık uzmanınızla görüşün. Hapları öğünlerle almak, mide bozulmasını önleyebilir. İltihap önleyici ilaçlar seçenek değilse ve daha rahatlama gerekiyorsa pelvik bölgesine ısıtma yastığı konularak ağrı biraz hafifletilebilir. Bu adımlar ağrıyı geçirmezse ya da ateş veya başka belirtiler varsa doktorunuza danışın.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler