Başkentte Trabzon fırtınası

Ankara’da şehir günlerinin başlamasına öncülük eden Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’nin 9’uncusu, Bugün start aldı. Her yıl 200 bini aşkın ziyaretçi çeken etkinliklerde; bu yıl, 12 konser, 14 halk oyunu performansı, 15 oturumda söyleşi, panel ve sunumlar

Başkentte Trabzon fırtınası

Ankara’da şehir günlerinin başlamasına öncülük eden Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’nin 9’uncusu, Bugün start aldı.

Her yıl 200 bini aşkın ziyaretçi çeken etkinliklerde; bu yıl, 12 konser, 14 halk oyunu performansı, 15 oturumda söyleşi, panel ve sunumların yanı sıra imza günü, tiyatro ve defilelerle, kültürü, Ankara’ya taşındı.

Fuat Saka konseri 22 Şubat Pazar Saat 18:30’da

Etkinlikler boyunca AKM’de ziyaretçiler 12 konser dinleyebilecek. Karadeniz müziğinin kraliçesi Süreyya Davulcuoğlu ve yöreselden evrensele uzanan özgün tarzıyla Fuat Saka, AKM’deki ücretsiz konserlerde sevenleriyle buluşacak.

Horon ve kolbastı 4 gün devam edecek

Avrasya Üniversitesi, Akçaabat, Tonya, Kuzeyin Uşakları ve Hozangel ekipleri etkinlikler boyunca Karadeniz’den dünyaya yayılan figürleri sahneleyecek.

Sunay Akın’dan “Söz Gösterisi” ve imza günü şair-yazar Sunay Akın, “Söz Gösterisi” adlı tek kişilik performansıyla, tarihten ve hatıralardan yola çıkarak sıradanlığın gizlediği ayrıntıları eğlenceli bir biçimde sorgulayacak. Sunay Akın hayranları, imza gününde de eşsiz söz ustasıyla tanışma, sohbet etme ve eserlerine imzasını not ettirme fırsatı bulacaklar.

10 söyleşi, 2 panel, 2 sunum, 1 belgesel ve 1 film gösterimi ile resim ve fotoğraf sergileri düzenlenecek. Şehrin 4 bin yıllık tarihi mirası, kültürel birikimi, sanatsal hazinesi, toplumsal ve kentsel dönüşümü, kadını ve erkeğiyle insani değerleri, etkinlikler boyunca anılacak ve anlatılacak. Trabzon Vakfı Fotoğraf Kulübü, etkinlikler kapsamında Kızılay-Metro Sergi Salonu'nda "Karadeniz'den Fotoğraf Kareleri" konulu bir sergi açacak.

El sanatları ve defileler

KTÜ Olgunlaşma Enstitüsü ile İMKB Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencileri, yeni koleksiyonlarını sergileyecekleri defilelerle misafirleri karşılayacaklar. Keşan’dan ahşap ürünlere, bakır işlemelerden telkâriye kente özgü el emeği göz nuru ürünler stantları dolduracak.

Etkinlikler gün boyu sürerken, lezzetler AKM’nin dış alanında hazır olacak. Misafirler, günlük getirilen tereyağı, peynir, fındık, çay, mısır unu, helva gibi ürünleri tatma ve satın alma fırsatı bulacak. pidesden Akçaabat köftesine, kuymaktan kara lahana sarmasına,  yöresel mutfağından seçme yemekler, ünlü restoranlarda ziyaretçilere sunulacak.

Ve elbette hamsi, her haliyle tezgahlarda yerini alacak.

Geleneksel Balo 24 Şubat Salı gecesi Sheraton Oteli’nde

 Etkinlikler çerçevesinde her yıl olduğu gibi 24 Şubat’ta, kurtuluşun 97’nci yıldönümünde Anıtkabir Ziyareti gerçekleştirilecek.

Etkinlikler, Ankara Sheraton Oteli’nde düzenlenecek 38. Geleneksel Trabzon Balosu ile görkemli bir şekilde sona erecek.

Halk müziği sanatçısı Burak Sönmez’in sunacağı balo gecesinde, Karadeniz müziğinin ünlü ismi İbrahim Can ile Türk Sanat Müziğinin sevilen sesi, TRT sanatçısı Ayfer Er sahne alacak.

Gelecek yıl 10. Etkinlik Almanya’da

4 gün boyunca devam edecek olan etkinlik programı şu şekilde ;

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem