Başkanlar Vatandaşlarla Buluştu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde dönüşüm alanı içerisinde yer alan esnaflarla buluşurken, Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç ise mahalle ziyaretlerine devam ediyor.

Başkanlar Vatandaşlarla Buluştu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde dönüşüm alanı içerisinde yer alan esnaflarla buluşurken, Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç ise mahalle ziyaretlerine devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda bölge esnafını tek tek dinleyen ve sorularını yanıtlayan Başkan Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Şubat ayı ilk toplantısında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilerlediğini kaydeden Gümrükçüoğlu, "Sabahtan öğleye kadar o bölgede esnaflarımızı dinlediğimiz, problemlerini not aldığımız bir toplantı gerçekleştirmiş oldum. Teknik çalışma arkadaşlarımızla yaptığımız toplantının neticesinde Tabakhane Deresi'nin de üzerinin açılacağı şekilde kentsel dönüşümün plan ve programının ve rekreasyon projesinin TOKİ tarafından yapılıyor olmasının yanı sıra oradaki esnaflarımızın, o tarihi mirası devam ettirebilmesi için yeni yapılacak olan düzenlemede hizmet sunumunu devam ettirebilecekleri bir ortam sağlanmasına tarafımızdan gayret edilmiş olacak. TOKİ'nin imar kuralları içinde yapabildiklerini bu çerçevede talep ve takip etmeyi sürdüreceğiz. Bu toplantımızın neticesinde vardığımız bu kararın ön çalışması sonrasında esnaflarımızın hazırlıklarını İmar İşleri Dairesi başkanlığımız TOKİ nezdinde talep edecek" şeklinde konuştu.

"SORUNLARI HEP BİRLİKTE ÇÖZÜYORUZ"

Fatih Mahallesi'ni ziyaret eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların sorunlarını ve isteklerini dinleyen Başkan Genç, sorunların en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını söyledi. Karla mücadele çalışmaları kapsamında kaldırımlarda ve yollarda ortaya çıkan sorunların hızla çözüldüğünü belirten Başkan Genç vatandaşlardan bu doğrultuda oluşacak her türlü taleplerini belediyeye bildirmelerini istedi. Ortahisar'ı halkla birlikte yöneteceklerini belirten Başkan Genç, "Ayda bir kez halk günü yapıyoruz. Haftada bir gün de mahalle ziyaretleri yaparak vatandaşlarımız hizmetlerimizden memnun mu, ne ihtiyaçları var gibi sorulara da cevap bulma imkanı buluyoruz. Biz Ortahisarımızı halkla birlikte yönetmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. 2016 yılında hangi mahallede ne tür çalışmalar yapacağız, hangi mahallenin ne eksiği var, bunları da halkımızla paylaşarak, istişare ediyoruz. Bu ziyaretlerden gördüğümüz kadarıyla vatandaşlarımız bundan çok memnun kalıyor. Bizlerle dertleşiyorlar, içtenlikle her türlü sıkıntısını çekinmeden dile getiriyor. Tabi bu da belediyemizin verimli yönetilmesi adına, sorunlara doğru teşhisin konması adına büyük bir önem taşıyor. Yerel seçimlerde söz verdiğimiz gibi katılımcı belediyecilik anlayışı doğrultusunda vatandaşlarımızın her türlü önerisini ve fikrini dinleyerek, onlarla ortak bir paydada buluşmanın yollarını arama gayretindeyiz" diye konuştu.

Başkanlar Vatandaşlarla Buluştu

Başkanlar Vatandaşlarla Buluştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber