Başbakan Köşk'e çıkarsa...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti'nin Köşk adayının henüz belli olmadığını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması durumunda başbakanlığı, başbabakan yardımcılarından birinin üstleneceğini söyledi.Şahin,

Başbakan Köşk'e çıkarsa...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti'nin Köşk adayının henüz belli olmadığını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması durumunda başbakanlığı, başbabakan yardımcılarından birinin üstleneceğini söyledi.

Şahin, Cumhurbaşkanı Gül'ün, ''Bu şartlarda gelecekle ilgili siyaset planım yok'' sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Orada yaptığı açıklamayı sadece bu cümleye bağlı değerlendirirsek isabetli sonuca ulaşamayız diye düşünüyorum. Konuşmadaki başka cümleleri de hatırlarsak gerçek niyetini de öğrenebiliriz diye düşünüyorum. Mesela şu bir gerçek ki ben bağımsız bir şekilde siyasete girmiş ve cumhurbaşkanı olmuş biri değilim diyor. Dolayısıyla arkadaşlarımla konuşacağımızı ve birlikte karara varacağımızı söyledim dedi. Dolayısıyla şu an için gelecekle ilgili bir siyasi planım yok derken bunlarla birlikte gerçek niyetini ve mesajını anlamak ve yorumlamak gerekir diye düşünüyorum" diye konuştu.

Gül'ün bu açıklamayı spekülasyonlara son vermek için yaptığını kaydeden Şahin, kimin cumhurbaşkanı adayı olacağının istişare ile belirleneceğini söyledi.

"Benim yakinen tanıdığım Cumhurbaşkanımızın gerçek niyetinin bu istişareler sonucunda ortaya çıkacak duruma göre hareket edeceği şeklindedir kanaatim. Bizim AK Parti olarak henüz cumhurbaşkanı adayımızın kim olacağı belli değil. Henüz açıklanmadı" diyen Şahin, Gül'ün sözlerinden olumsluz br sonuç çıkarmadığını söyledi.

Şahin, Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda başbakanlığı kimin üstleneceğinin sorulması üzerine de şunları söyledi:

"Sayın başbakanımızın cumhurbaşkanı adayı olacağı sonuncuna varırsak partinin genel başkanı kim olacaktır, seçimlere kadar başbakan kim olacaktır, kongrede kim gelecektir ve 2015 seçimlerinde kimin genel başkanlığında AK Parti seçimlere girecektir bunlarında değerlendirilmesi ve isabetli kararların verilmesi gerekiyor. Benim bir beklentim yok bir talebim de yok. Sayın Başbakan Köşk'e çıkarsa başbakan yardımcısı arkadaşlarımızdan birinin başbakanlık yapması mümkündür. Bu konunun da cumhurbaşkanlığı kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak bu konu sayın Arınç demişti ki; başbakanımız cumhurbaşkanı adayı olursa ilk turda seçileceğine inanıyorum demişti. Gönlümüzden geçen de cumhurbaşkanımız sayın Gül'ün partinin başına geçmesi ve başbakanlık görevini yürütmesi demişti. O hissiyata katıldığımı ifade etmiştim hala o düşüncedeyim. Kendisine birlikte yola çıkan arkadaşları olarak 9 milyonluk AK Parti camiası olarak kendisine böyle bir teklif getirilirse reddedeceği kanaatinde değilim"

Şahin, başbakanlık ve genel başkanlığın farklı isimlerde olması ihtimali ile ilgili olarak da, "Bunun önünde hukuki bir engel yok ancak sağlıklı bir formül olduğu kanaatinde değilim" dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCILARI

Hükümet'te başbakan yardımcılığını üstlenen dört isim var: Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay ve Emrullah İşler. Şahin'e göre Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda bu dört isimden biri başbakanlığı üstlenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler