Başbakan Davutoğlu Almanya'da

Davutoğlu'nu Esenboğa Havaalanı'ndan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve diğer ilgililer uğurladı.   Düsseldorf'a ziyaretinde Davutoğlu'na Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Tuğrul Türkeş ile Avrupa Birliği Bakanı Beril Ded

Başbakan Davutoğlu Almanya'da
Davutoğlu'nu Esenboğa Havaalanı'ndan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve diğer ilgililer uğurladı.
 
Düsseldorf'a ziyaretinde Davutoğlu'na Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Tuğrul Türkeş ile Avrupa Birliği Bakanı Beril Dedeoğlu eşlik ediyor.
 
Davutoğlu'nun ziyareti sırasında Düsseldorf Başkonsolosluğu'nda düzenlenen Almanya Başkonsoloslar buluşmasına katılmasının ardından da Düsseldorf Spor Salonu ve Kongre Merkezi'nde Türk vatandaşlarına hitaben bir konuşma yapıyor.
 
Almanya'nın Düsseldorf kentine gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Düsseldorf Başkonsolosluğu'nda düzenlenen Almanya Başkonsoloslar toplantısına katıldı. Başkonsoloslara seslenen Davutoğlu, vatandaşın seçime katılımı için seferber olunması gerektiğini söyledi.
 
Ekonomik gerekçelerle harekete geçerler. Vatandaşlarımız misafir işçi olarak geldi. Ancak birinci nesil ikinci nesil derken Almanya'ya ağırlığını koyabilecek bir düzeye geldi. 
Bu süreçte çeşitli sıkıntılar yaşandı, ırkçı saldırılara uğrandı.
 
TÜM KONSOLOSLUKLARIN FİZİKİ ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLECEK
 
 Türm vatandaşlarımızın asli ve nihai olarak onların hamisi olarak devletimizin büyük sorumlulukları var.
 
Biz de onlara her yerde onlara sahip çıkacak kudreti şevkati göstereceğiz. 
Almanya'daki vatandaşlarımız hem kudreti hem şevkati olan bir devletin yurtdışındaki temsilcisidir.
 
Dünyada en fazla temsil edilen 7. ülkeyiz. Yoldan geçen bir vatandaş başkonsolosluğa baktığı zaman işte ben bu devletin vatandaşıyım demesi lazım. Bu noktada Başkonsolosluk binaları çok önemli. Başkonsoloslara doğrudan talimat veriyorum. Bir eksiklik varsa bildirin tüm fiziki koşullar tamamlanacak.
 
Başkonsolosluklarda yenilenme ve tadilatlar yapıyoruz. 
 
Alman dostlarımız geldiğinde güçlü ve kudretli bir ülkenin topraklarında olduğunu hissedecek.
 
DÜSSELDORF'TA TÜRKLERLE BULUŞTU
Davutoğlu Düsseldorf'ta Türklerle bir araya geldi. Konuşmasından satırbaşları şöyle...
1 Kasım seçimlerine başlarken ilk konuşmayı Almanya'da yapıyorum. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler Avrupa'da bizim onurumuz gururumuz oldunuz. Buraya tahta bavullarla gelen Anadolu'nun çocukları sizler... Şimdi onların çocukları Almanya'da 100 bin işletme sahibi. 45 milyar avro ciro yapıyor. Allah emeklerinizi bereketli kılsın. Unutmayınki arkanızda şevkatli ve kudretli büyük Türkiye devleti var. 
 
 Artık Türkiye sizin bıraktığınız, hastanelerde saatlerce beklenen Türkiye değil.
Suriyeli kardeşlerimize kollarımızı açtık. Onlarla aşımızı paylaştık. Milletimle gurur duyuyorum. İki milyon Suriyeli geldiğinde tek bir ırkçı tepki yaşanmayan, onlara bağrını açan Türkiye ile gurur duyuyorum.
 
Onlara inancın nedir diye sormadık, ırkın ne diye sormadık tek bir şeyi önemsedik: İnsan olmalarını!
 
Almanya da cesur bir kararla mültecilere kapıları açma kararı aldı. Onları tebrik ediyoruz. Kim mazlumun yanındaysa onun yanındayız.
 
Siz de buraya gelen Suriyelilere kapılarınızı açın. Onlar Kurtuluş savaşı zamanında Halep'te dualarıyla bizlerin yanında oldu.
 
Bizler mezalime uğrayan milletlerin yanındayız. Avrupa'da onlara bir insanlık dersi verin ki Avrupa'da ırkçılık yapanlar ders alsınlar.
 
Almanya'da komşularınızla birlikte garip ve mazlum mültecilere sahip çıkınız. Birleşmiş Milletler forumlarında liderlerle hep bunları konuştuk.
 
Böylesine güçlü kudretli merhametli bir ülkenin lideri olmaktan bu ülkeye hizmet etmekten gurur duyuyorum.
 
Bu ülkede bu kıtanın kaderi yazılırken sizler etkili oluyorsunuz.
 
Federal parlamentoda 11 milletvekili eyalet parlamentolarında 42 milletvekili olması. Her yerde olmanızı istiyoruz. Kimliğinizi koruyun ama Almancayı da iyi konuşun.
Almanya ve Türkiye tarihten bu yana dost olmuş iki ülkedir. Sizler bu dostlukta çok önemli birer köprülersiniz.
 
13 yıl içerisinde sağlıkta eğitimde ulaştırmada tarımda turizmde sessiz bir devrim gerçekleştirmiş bir Ak Parti kadroları var. Bu kadrolar bundan sonra da Türkiye'nin yükselişine devam edecek olan kadrolardır.
 
Sizler Türkiye'de yaşanan sessiz devrimin şahidisiniz. 7 Haziran seçiminin ardından yüzde 41 oy almamıza rağmen iktidarı elde edemedik. Ancak balkon konuşmasında da ülkeyi asla yönetim boşluğuna düşürmeyeceğimizi söyledik.
 
Blok siyasetiyle ülkeyi kutuplaştırmak istediler. Onlar hayır siyaseti dedi. Biz birlik siyaseti dedik. Millet ne diyorsa ona evet dedik. Millet iradesi başımızın üzerindedir dedik. Başka bir parti terör siyaseti dedi biz huzur siyaseti dedik.
 
7 Temmuz günü birileri düğmeye bastı. DAEŞ Suruç'ta 32 vatandaşımızı öldürdü. Terör örgütü polisimizi öldürdü. DHKP-C eylemlerine başladı. Zannetilerki tek parti iktidarına gelememiş AKP hükümeti yavaşlayacak.
 
23 Temmuz'a kadar saldırılar sürdü. Güvenlik zirvesinin ardından güvenlik birimlerimize talimat verdim: Türkiye'ye tuzak kuranların tuzaklarını kafalarında parçalayacaksınız!
Türkiye'nin her bir köşesinde kamu düzenini kuracağız dedik. Operasyonun adına huzur ve demokrasi dedik.
 
Türkiye'deki tüm vatandaşları eşit vatandaşımız olarak görürüz. Biz operasyonları teröre bulaşmamış masum vatandaşlarımıza uygulamadık.
 
Ülkemizi bölmeye kalkışanlara hep birlikte ayağı kalkacağız ve bu ülke bölünmez diyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem