Balbay, Perinçek ve Çiçek soruları cevapladı

Yargıtay'da Ergenekon Davası temyiz duruşması başladı. CHP Milletvekili Mustafa Balbay, "Bu davanın delillerinin daha önce beraat kararı verilen Poyrazköy, Balyoz gibi davalardan çok daha ağır hak ihlallerine ve sorumsuzca hazırlanmış delillere dayalı bir

Balbay, Perinçek ve Çiçek soruları cevapladı

Yargıtay'da Ergenekon Davası temyiz duruşması başladı. CHP Milletvekili Mustafa Balbay, "Bu davanın delillerinin daha önce beraat kararı verilen Poyrazköy, Balyoz gibi davalardan çok daha ağır hak ihlallerine ve sorumsuzca hazırlanmış delillere dayalı bir dava" dedi.

Yargıtay Başkanlığı'nda Ergenekon Davası temyiz süreci başladı. Davayla ilgili olarak ifade veren Ergenekon davası sanıklarından CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Balbay, son duruşma kayıtlarında usulsüzlük olduğuna ilişkin olarak, "Mahkeme Başkanı "Cumhuriyet tarihinin en büyük davası" dedi. Ve son duruşmayı izledik. "Bayağı sorunlu bir dava olmuş " dedi. Sayın başkanı DVD'sini izlemiş. 600 kadar duruşma yapıldı. Rastgele on duruşma izleseler bir kanıları oluşur. Heyete dahil olmayan hakimler de davaya katılmıştı. Biz baştan uyarmıştık. Tarihin en büyük davası ama öyle bir dava ki deliller 150 milyon sayfa. Bu 150 milyon sayfayı nasıl inceleyecekler? Ben de merak ediyorum" şeklinde konuştu.

Davanın 23 davanın birleşmesiyle oluştuğunu söyleyen Balbay, Bu davanın mantığı şuydu; dinamit lokumu ile Afyon lokumu, ikisi de lokumdur. İkisi de lokum diye değerlendirilip, aynı kutuya konulabilir. Mahkeme heyeti adil bir yargılama yapacağını söyledi. Biz onu bekliyoruz. Bu davanın delillerinin daha önce beraat kararı verilen Poyrazköy, Balyoz gibi davalardan çok daha ağır hak ihlallerine ve sorumsuzca hazırlanmış delillere dayalı bir dava. Dijital verilerden, gizli tanık ifadelerine kadar, kamuoyunun da bildiği gizli tanıklardan sadece birinin adını söyleyeceğim; Osman Yıldırım. Hem gizli tanık hem açık tanık hem de sanık. Bunları hukuk zemininde değerlendirmek mümkün değil" dedi.

DURSUN ÇİÇEK

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek şöyle konuştu:

" Yıllardır adalet arıyoruz. Onu yavaş yavaş bulmaya başladık. Türkiye'ye şunun müjdesini verebiliriz: Balyoz, Poyrazköy, Fenerbahçe davalarından sonra Ergenekon davası da hukuk yoluna girecek. Bu kumpası kuranların yargılandığını, gerçek suçluların Silivri'de yargılandığını göreceğiz. O günler yakındır. Türk hakimlerine, savcılarına güveniyorum."

DOĞU PERİNÇEK

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'yi bölmek isteyenlerin suçu işlediğini belirterek, suçun sonuçlarının Türkiye'de yaşandığını kaydetti. Perinçek, mayınların döşendiğini, yolların kesildiğini hatırlatarak, "Bunlar yapılsın diye bu Ergenekon, Balyoz davaları, kumpaslar kuruldu. O nedenle Türkiye'nin bugün yaşadığı acıların kökünde bu tertip var. Bugün savunma yapıtım. Sanıkların ilk savunmasını yaptım ve orada bunu söyledim. Burada örgüt yok, suç tarihi yok, kurulmuş yok, örgütün lideri yok, toplantısı yok, yok oğlu yok. Örgütü gösteren bir şey yok. Örgüt yok. Ne var? Tertip var. Kimin tertibi var? Amerika merkezli F tipi örgütün tertibi var. Amerika'nın Türkiye'yi bölme tertibi var. Amerika "Kemalist devrimi yıkacağız" diye fetva verdi. Şu anda Amerika Suriye'nin kuzeyinde PKK, PYD'yi örgütlüyor. Amerika PKK'yı paralı asker yaptı" ifadelerini kullandı.

Balbay, Perinçek ve Çiçek soruları cevapladı

Balbay, Perinçek ve Çiçek soruları cevapladı

Balbay, Perinçek ve Çiçek soruları cevapladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler