Bakanlık şikayetlere yanıt verdi

Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitim merkezlerinde verilen çırak, kalfa ve ustalık belgeleriyle ilgili son günlerde vatandaşlardan gelen şikayetlerle ilgili açıklama yaptı.Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’

Bakanlık şikayetlere yanıt verdi

Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitim merkezlerinde verilen çırak, kalfa ve ustalık belgeleriyle ilgili son günlerde vatandaşlardan gelen şikayetlerle ilgili açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı mesleki eğitim merkezlerine çırak, kalfa ve ustalık eğitimine katılan vatandaşlarımızın başarılı olmaları halinde kendilerine kalfalık ve ustalık belgeleri verildiği bilinmektedir. Son günlerde çeşitli illerde vatandaşlarımızdan kendilerine belge verme vaadi ile para alındığı ve daha sonra bu kişilerin kayıplara karıştığı, dolayısıyla bazı vatandaşlarımızın dolandırıldığı Bakanlığımıza bildirilmiştir. İşyerlerine giderek onlara belge vaadiyle para talep eden kişi ya da kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir. Vatandaşlarımız, Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezimizin (MEBİM) 147 numaralı telefonunu arayarak eğitim ve öğretim başta olmak üzere Bakanlığımızca sunulan tüm hizmetlerle ilgili bilgi alabilirler” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler