Bakan’dan "Aspandos" eleştirilerine cevap

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Aspendos Antik Tiyatrosundaki tadilat eleştirilerine, "Sabah eline kazmayı küreği alan gidip orada çalışmıyor. Bu işler teknik meseleler, uzmanları var. Cümle kurmaktan aciz insanlar, bu işi siyasete alet ederse doğru

Bakan’dan "Aspandos" eleştirilerine cevap

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Aspendos Antik Tiyatrosundaki tadilat eleştirilerine, "Sabah eline kazmayı küreği alan gidip orada çalışmıyor. Bu işler teknik meseleler, uzmanları var. Cümle kurmaktan aciz insanlar, bu işi siyasete alet ederse doğru olmaz" dedi.

Bir dizi inceleme ve ziyaret için Antalya'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, ilk durağı olan Antalya Valiliği'nde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Aspendos antik tiyatrosundaki restorasyon çalışmalarıyla ilgili eleştirilerin hatırlatıldığı Bakan Yalçın Topçu, bu tür açıklamaların ideolojik linç olduğunu, iktidarı yıpratmak için yapıldığını söyledi. Topçu şöyle dedi:

" Kültür varlıklarımızla ilgili yapılan çalışmalar belirli bir silsile içinde olmakta yani birileri ideolojik bir linç, şuradan da ne çıksa da vursam, iktidarı yerle yeksan etsem, yani bu tür anlayışlardan vazgeçmek lazım. Kültür varlıklarımızın korunması kollanması siyasete alet edilecek bir şey değil, oradaki restorasyon ve tadilatın bir kurulu var, teknik heyeti var, sabah eline kazmayı küreği alan bu işleri yapmıyor.Bunu eleştiri konusu yapanlar da bunu iyi bilirler kimse kendi başına bir şey yapmaz. Mühendisi var, sorumlusu var, ciddi raporlar çıkar o raporlar doğrultusunda yapılır" dedi.

ASPENDOS'U ZİYARET EDECEK

Kültür varlıklarının da artık siyasallaştırılmaya başlandığına dikkat çeken Topçu, "Çok açık ve net söylüyorum her şeyi siyasallaştırıyoruz, siyasetin de de bir ahlakı olur, bir zamanlar hep söylerdim camiden kışladan okuldan siyaseti uzak tutalım, şimdi kültürden de uzak tutalım diyorum. Hayatımızın bir tamamı milletlerimizin varolmasını gerektiren kültür varlıklarımız, bunları küresel marka yapalım Aspendos'un tadilat ve onarımıyla ilgili bu eleştiriler kimin işine yarar bir söyleyin, Antalya'nın işine yaramaz, türizm sektörünün işine yaramaz burada doğru bir söz yok bir kere söylediğinin ne altı ne üstü, ne tekniği var bunları oradaki üç kişi yapmıyor bunlar teknik meseleler bu kurulların içinde yetkin insanlar var, cümle kurmaktan aciz insanlar bu işi siyasete alet ederse doğru olmaz" diye konuştu. Bakan Yalçın Topçu, fırsat bulması durumunda tiyatroyu ziyaret edeceğini de sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından Bakan Topçu ve Antalya Valisi Muammer Türker, basına kapalı olarak özel bir görüşme yaptı. Topçu daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler