Bakan Trabzon için talimatı verdi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı ilk toplantısını Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirdi.    Başkan Gümrükçüoğlu, meclisin açılışında yaptıkları çalışmalar hakkında bir sunumda bulundu. Tr

Bakan Trabzon için talimatı verdi!
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı ilk toplantısını Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. 
 
Başkan Gümrükçüoğlu, meclisin açılışında yaptıkları çalışmalar hakkında bir sunumda bulundu. Trabzon’un gelecek 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak içme suyu projeleri hakkında bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, geçtiğimiz günlerde Trabzon’u ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da açıkladığı Karakaya Barajı’na ilave olarak Söğütlü-Yıldızlı-Derecik-Uçarsu bölgesinde 50 bin nüfusa hizmet edecek projenin çalışılmasının talimatının bizzat Bakan Eroğlu tarafından verildiğini söyledi.
 
Karakaya Barajı’nın yapımına 2016 yılında başlanmasının planlandığını kaydeden Gümrükçüoğlu, tam tarih vermemekle birlikte 24-30 ay arası bir sürede bitirilmesinin ön görüldüğünü açıkladı.
 
20151008aw544100_01.jpg
 
Trabzon’a Karakaya Barajı haricinde bir baraj daha kazandırmanın çalışması içerisinde olduklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Bizim şuan itibari ile Söğütlü, Derecik, Uçarsu bölgesi hattı diye tabir ettiğimiz bölgede İller Bankası ile yürüttüğümüz proje var. Bu proje ile birlikte Ağustos’ta İller Bankasının DSİ’den istediği su 75 metre litre saniye idi. Fakat Ağustos ölçümlerinde bile suyun debisinin 20 litre saniyeyi aşmadığını gördük. Dolayısı ile her ne kadar bu yapılmakta ise de o bölgede ileriki zamanlarda cevap veremeyeceği açıktır. Bu bölgede 50 bin kişiye hizmet edecek su ihtiyacı için bir baraj çalışması yapılmasını ön gördük. Bunu ilk defa bu geldiğinde Orman ve Su işleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na ilettik. O da DSİ Bölge Müdürü’ne talimat vererek Büyükşehir Belediyesi’nin çalıştığı bu hususu dikkate alıp ‘yeni bir baraj için hazırlıklarınızı o bölgeye yönelik sürdürün’ diye talimatlandırdı” ifadelerini kullandı.
 
Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca Karakaya barajının tamamlanana kadar mevcut Karakaya Gurup İçme suyunun kalitesini daha da artırmak için yapmayı planladıkları ek arıtma ve durultma tesislerinin yapım ihalesi hazırlıklarının da sürdürüldüğünü kaydetti.
 
20151008aw544100_02.jpg
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam