Bakan Topçu’dan Nobel Ödülü Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Nobel Kimya Ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın kazandığı ödülden dolayı milletçe gurur duyduklarını belirterek, "Değerli hocamızın "ben milletimin açtığı okullarda yetiştim, milletim beni yetiştirdi" demesi şu an bir

Bakan Topçu’dan Nobel Ödülü Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Nobel Kimya Ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın kazandığı ödülden dolayı milletçe gurur duyduklarını belirterek, "Değerli hocamızın "ben milletimin açtığı okullarda yetiştim, milletim beni yetiştirdi" demesi şu an birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir noktada gerçekten her türlü takdirin üzerinde bir sözdür" dedi.

Kültür Bakanı Yalçın Topçu, Ankara'nın Kazan İlçesinde düzenlenen 3. Uluslararası Halk Kültürü Sempozyumu'na katıldı. Bakan Topçu, ilçeye gelişinde 5 yıl önce kendisinin açılışını yaptığı Muhsin Yazıcıoğlu Parkına giderek Yazıcıoğlu Anıtına çelenk koydu, dua etti. Buradan yeni yapılan 17 katlı belediye binasını ziyaret ederek şeref defterini imzaladı. Bir kahvehaneyi de ziyaret eden Bakan Topçu, vatandaşlarla sohbet ettikten sonra sempozyumun yapıldığı Kazan Aile Yaşam Merkezine geçti.

Burada kendisini bekleyen yerel kıyafetler giymiş 2 küçük çocuğun elinden çiçek alarak onlarla ilgilendi, harçlık verdi. Bakan Topçu salona da çocukların ellerinden tutarak birlikte girdi. Belediye Başkanı Lokman Ertürk Bakan, Yalçın Topçu'ya 5 yıl önce açılışını yaptığı Muhsin Yazıcıoğlu Anıtı önünden çekilmiş bir fotoğrafı hediye etti.

Bakan Topçu, salonda yaptığı kısa konuşmanın ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. Nobel Kimya Ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın kazandığı ödülden dolayı milletçe gurur duyduklarını belirterek, "Tabii ki göğsümüz kabardı, gururlandık. Değerli hocamızın söylediği sözlerden dolayı da gururlandık, ikinci bir Nobel gibi. Ben milletimin açtığı okullarda yetiştim, milletim beni yetiştirdi demesi şu an birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir noktada gerçekten her türlü takdirin üzerinde bir sözdür. Nobel sahibi bir bilim adamımız milletiyle gurur duyuyor, onların sayesinde bu noktalara geldiğini söylüyor. İşte bu tip insanlar bu milletin rol modeli olmaya layıktır. İnşallah biz de kendisine devletin bir bakanı olarak o gözle bakıyorum. Eminim ki o açıklamaları milleti de aynı gözle baktırıyor. "Vay be" diyesi geliyor insanın, şu Anadolu'nun anaları neler doğuruyormuş. Allah ömrünü uzun etsin, yolunu açık etsin, daha nice ödüller nasip etsin. O bu milletin birliğine beraberliğine sahip çıkıyor. Zaten bu millet için en büyük Nobel ödülü onun söylediği sözler" dedi.

Bakan Topçu’dan Nobel Ödülü Açıklaması

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler