Bakan ralli yaptı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ralli yarışlarının startını ralli aracını kullanarak yaptı.   Bu yıl 11’incisi düzenlenen “Allgaeu- Orıent/Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi”nin ikinci etap startı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakerec

Bakan ralli yaptı
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ralli yarışlarının startını ralli aracını kullanarak yaptı.
 
Bu yıl 11’incisi düzenlenen “Allgaeu- Orıent/Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi”nin ikinci etap startı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın katılımı ile Sultanahmet Meydanı’nda verildi. İstanbul’da başlayan yarışa,20 ülkeden 600 yarışmacı, 300’den fazla araçla barış için 11 bin 500 kilometrelik mesafe kat edecek. İlk etapta Almanya’dan başlayan yarışın ikinci etabı olan İstanbul ayağı ise Muğla’da son bulacak. Alman katılımcıların yoğun olduğu ralli, Sultanahmet patlamasından sonra birlik adına önemli bir mesaj olarak yorumlanıyor.
 
Yarışmanın ikinci ayağında, katılımcılar ile yakından ilgilenen Bakan Bozkır, ralli arabasına binerek basın mensuplarına görüntü verdi. Renkli görüntülerin sahne olduğu programda konuşan Bakan Bozkır, düzenlenen rallinin barış ve dostluğu ön plana çıkardığını ifade ederek, “Türkiye’de bulunduğunuz sürede ülkemizin sunduğu barış ve dostluk ortamına şahit olacaksınız. Yüzyıllar boyunca birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış şehirleri bölgeleri görmüş olacaksınız. Bütün bu ziyaret edeceğiniz bölgelerin özgün bileşimi bu topraklarda barış ve hoşgörü kültürünün yaşanmasına olanak sağlanmış olmasıdır. İnşallah bu yolculuğunuzda bu tarihi ve doğal güzelliklerin de keyfini çıkaracaksınız” dedi.
 
SULTANAHMET SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDENLER UNUTULMADI
 
Konuşmasının devamında, Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleşen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına patlamanın olduğu yerde saygı duruşunda bulunulduğunu ifade eden Bozkır, “İstanbul’un yüzyıllar boyunca ‘Ulu Şehir, Mutluluk Şehri ve Yeditepeli Şehir gibi isimler ile anıldı. Modern İstanbul ise 15 milyonluk genç ve dinamik nüfusu ile spor ruhunu yeniden hissediyor. 2012 yılında da Avrupa başkenti olma onurunu taşımış bir şehir burası. Tabii en güzel tarafı bu bölgelerin çeşitlilik içerisinde birlik ilkesinin birbiri ile örtüştüğünü görmemizdir. Burada ayrıca sizlere teşekkür etmek istiyorum. Zira terör burada, ırk, din ve dil ayırmayan çirkin yüzlerini bizlere gösterdi. Çok sayıda Alman kardeşimizi burada terör nedeni ile kaybettik. Bugünkü törene de çok güzel bir şekilde onların anısına, patlama sonucu kaybettiğimiz yerde saygı duruşu yaparak çiçek koyarak başlamayı uygun gördük. Avrupa’nın her tarafından buraya çiçek getirerek birlikte bu töreni gerçekleştirmemize imkan sağlayan, tüm yarışmacılara ve konuklara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
“DOSTLUK VE KARDEŞLİK MESAJLARINI VERECEĞİZ”
 
Gerçekleşen konuşmaların ardından rallinin ikinci etap startını veren Bakan Bozkır, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İstanbul’un önemine değinerek, “Yıllardır yapılan bu ralli yarışmasının bu sene ki önemi terör saldırısının olduğu bir noktada 20 ülkeden 600 yarışmacının katılması. Terörün bizi korkutamadığını bizim terörü korkutacağımızın en güzel mesajı burada veriliyor. Organizatörleri tebrik ediyorum. İnşallah gelecek yıllarda da burada olacağız. Bu dostluk kardeşlik ve beraberlik mesajını vereceğiz” şeklinde konuştu.
 
BAKAN BOZKIR, KONGRE SORUSUNU YANITSIZ BIRAKTI
 
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır basın mensuplarına yaptığı ralli açıklamasının ardından, aralarında, AK Parti’nin önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği kongre sorusu da dahil tüm soruları yanıtsız bıraktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler