Bahçeli Milli projeleri anlattı

CHP’nin seçim beyannamesini “sosyal projeler” bakımından eksik bulan MHP yönetimi, kendi seçim beyannamesinde ekonomik vaatlerin yanı sıra “milli” projelere de yer verdi.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıkladığı seçim beyannamesinde, teknoloji üreti

Bahçeli Milli projeleri anlattı

CHP’nin seçim beyannamesini “sosyal projeler” bakımından eksik bulan MHP yönetimi, kendi seçim beyannamesinde ekonomik vaatlerin yanı sıra “milli” projelere de yer verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıkladığı seçim beyannamesinde, teknoloji üretiminden çizgi filme kadar birçok alanda projelerin hayata geçirileceği yolunda vaatlere yer verildi. MHP beyannamesinde dikkat çeken projeler şöyle:

MİLLİ ÇİZGİ FİLM

Çocukların kişiliklerinin oluşumu ve kültürel değerlerin özümsenmesi açısından “milli çizgi film endüstrisi” geliştirilecek ve dış satım yoluyla kültürümüzün tanıtılması sağlanacak.

Çocukların bilgisayar oyunları vasıtasıyla yabancı kültürlerin etkisinde kalmasının önlenmesi için milli bilgisayar oyunları yazılım endüstrisi teşvik edilecek.

MİLLİ YAYINLAR

Çocuklarımızın manevi ve kültürel değerlerimizi özümsemesine yardımcı olacak milli içerik zenginliğine sahip yayın, film ve benzeri eğitim araç ve gereçlerinin üretimi desteklenecek. n Eğitim programlarına ilişkin milli yazılım üretimi sağlanacak.

SEÇMELİ DERSLER

Türklüğün ve İslam’ın milli ve manevi değerlerini yaşayan ve yaşatan Hoca Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlânâ, Hacı Bayram- ı Veli ve Yunus Emre gibi önder şahsiyetlerin hayatı ve felsefesi ortaöğretimde seçmeli ders olacak. n Milli teknoloji üretim merkezi Bilge Kent kurulacak.

MİLLİ YAZILIM

Savunma sanayiinde bilgi güvenliğini sağlamak için “milli yazılım” sistemi geliştirilecek.

Bilişim Vadisi projesi hayata geçirilecek, Havacılık ve Uzay Kurumu kurulacak.

Fethin 600. yıldönümünde yeni çağ

Türkiye'nin geleceğine yönelik vizyonlarını, tarihi olayların yıldönümlerini hedef göstererek ortaya koyan liderler arasındaki yarış, MHP beyannamesi ile yeni bir noktaya taşındı. Bahçeli yeniçağı başlatan İstanbul’un fethinin 600. yıldönümünde Türkiye’nin yeni bir “çağ” açacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler