Bahçeli: "Bu yapılan demokrasi düşmanlığıdır"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, partisinin Gümüşhane’de düzenlenen mitinginde dün bazı gazetelere ‘Oy ver oyunu boz’ çağrısıyla ilan veren Sivil Dayanışma Platformunu eleştirdi.Zafer Meydanında düzenlenen mitingde İl Baş

Bahçeli: "Bu yapılan demokrasi düşmanlığıdır"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, partisinin Gümüşhane’de düzenlenen mitinginde dün bazı gazetelere ‘Oy ver oyunu boz’ çağrısıyla ilan veren Sivil Dayanışma Platformunu eleştirdi.

Zafer Meydanında düzenlenen mitingde İl Başkanı Ali Ateş, Milletvekili adayları Mustafa Canlı ve Murat Bal’la birlikte vatandaşlara seslenen Bahçeli, seçimlerin ülkenin birliğine, milletin dirliğine, insanların refahına en üst düzeyde katkılar sağlamasını diledi.

7 Haziran seçimlerde AK Parti’nin kaybedeceğini anlayan yandaş, kiralık ve satılık çevreler ile çıkarlarından başka bir şey düşünmeyen karanlık odakların telaşla karartma kampanyasına katıldığını öne süren Bahçeli, “Gümüşhaneli’nin ne yediği, nasıl geçindiğiyle kesinlikle ilgisi olmayan mihraklar gazetelere tam sayfa ilanlar vererek 7 Haziran’ı gölgelemeye teşebbüs etmişlerdir. Dün özellikle yandaş gazetelerde Sivil Dayanışma Platformu adı altında “Oy ver oyunu boz” çağrısıyla muhalefeti karalamaya yeltenmiş derin bir komplo gündeme düşmüştür. Bu Sivil Dayanışma Platformu isimli nifak ve ihanet yuvası, benzer ilanları 4 rüşvetçi eski bakanın Yüce Divan’a gitme ihtimali üzerine de yayınlanmıştı. Bir sivil toplum kuruluşu adı altında demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partilere tehditvari bir üslupla hakaret etmek bir defa demokrasi düşmanlığıdır. Bu Saray Dayanışma Platformu, dün Türk siyasetine adeta muhtıra vermiş, milli iradeye ket vurmaya kalkışmıştır. Bu kirli platform kimin namına bu açıklamayı yapmıştır? Bu kansız platformun arkasında kimler vardır? Ve bu karanlıktan aydınlığı taşlayan kirli ve sinsi niyetlerin ipleri kimlerin elindedir? Erdoğan bu tezgahın içinde varsa, bu tertip ve tahriki planlamışsa, bunun hesabını asla veremeyecektir.” diye konuştu.

Bahçeli, “Türkiye’de Erdoğan zenginleşmiş, yandaşlar hırsızlık ve soygundan servetlerine servet eklemişken sizler borçlandınız, geleceğinizi ipotek ettirdiniz. Çalışan sizsiniz, çalan 17-25 Aralık çetesidir. Yorulan sizsiniz, saraylarda keyif ve saltanat süren yine bu çete mensuplarıdır. İşsiz kalan siz, yoksul kalan siz, fedakarlık yapan siz; fakat ötelenen, hakir görülen, sorunları önemsenmeyen yine sizlersiniz. Gümüşhane kaybederken, rüşvetçiler kazanmıştır. Gümüşhane zayıflarken, lobiler, faizciler ve rantiyeciler gücüne güç katmıştır. Bugün Türkiye’de, ne ibret verici bir gerçektir ki; 44 milyon vatandaşımız iki günde bir kap et yemeği yiyememektedir. 26 milyon insanımız kendine yeni bir elbise almaktan uzaktır. 58 milyon insanımız evinde mobilyasını değiştirmekten acizdir. 42 milyon insanımız borçlarını ödemekte zorlanmaktadır.” dedi.

Bahçeli, “Sivil Dayanışma Platformu kriptolu bir suç şebekesi, Türkiye karşıtı alçak bir örgüt yapılanmasıdır. Sevk ve idaresinin kimler tarafından yapıldığı muamma değildir. Türkiye düşmanları sarayın kuyruğundadır. Türk düşmanların sarayın çevresindedir. Türk milletine ve Gümüşhane’ye kin duyan, nefret kusan haramzadeler AKP ve saray tarafından duyurulmakta, tetikçi olarak kullanılmaktadır. 17-25 Erdoğan’la Serok Ahmet’in sığınılacak mazeretleri kalmamıştır. Bunların gergin ve asabi olması bundandır. Davutoğlu ve Erdoğan paralel ve komşu meydanlarda düzenledikleri mitinglerde; zenginleştik diyorlar. Kalkındık diyorlar. Refahı bütün yurda yaydık, vatanı imar ettik diyorlar. Açı doyurduk, çıplağı giydirdik, işsize iş verdik diyorlar. İddiaları bunlardır. Bunların devr-i saltanatında birilerinin zenginleştiği çok doğrudur. Birilerinin ceplerini doldurduğu açık bir gerçektir. Birilerinin harama el uzattığı, birilerinin yetimin hakkını çaldığı, birilerinin boğazından haram lokmaların indiği kesindir" ifadelerini kullandı.

“GÜMÜŞHANEVİ GÜMÜŞHANE’NİN MANEVİ İFTİHARIDIR”

Gümüşhane’nin merhum fikir ve heyecan kaynakları Hüseyin Nihal Atsız’ın ocağı, merhum Dilaver Cebeci’nin, merhum dava arkadaşları Ali Metin Tokdemir’in memleketi olduğunu kaydeden Bahçeli, 19’uncu yüzyılın çalkantılı, buhranlı bir döneminde yaşamış olan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’nin Gümüşhane’nin manevi iftiharı, feyiz ve irşat zirvesi olduğunu dile getirdi.

Gelenek ve göreneklerine sıkı sıkıya bağlı Gümüşhane’nin her zaman aklın, sabrın, sağduyunun, milli vakarın, doğrunun ve temizliğin yanında yer aldığını ifade eden Bahçeli, Gümüşhane’nin yıllardır hak ettiği ilgi ve desteği görmekten uzak olduğunu savundu.

AK Parti’nin Gümüşhane’ye ve Gümüşhane’nin yetiştirdiği değerlere hep ters baktığını, Gümüşhane’nin dışlandığını, talep ve beklentilerinin dikkate değer görülmediğini öne süren Bahçeli, “Gümüşhane’de esnaf dertlidir, emekli şikayetçi ve zordadır, işçi işinden olmakta, ekmeğini kaybetmektedir, çiftçi ise tamamen bitkin ve çaresizdir. Gümüşhane’nin kalkınmasına katkı sağlayacak yayla ve kış turizmine yıllardır hiçbir yatırım yapılmamıştır. Süleymaniye Kayak Merkezi konusundaki haklı beklentiler hala karşılık bulmamıştır. Gümüşhane’de fabrikalar kapanmakta, madenlere kilit vurulmakta, kardeşlerimiz işsiz bırakılmaktadır. Dünyada ve Türkiye’de yetişen en kaliteli kuşburnunu üretime dönüştürecek tesisler birer birer tasfiye edilmektedir. Kelkit ve Şiran Havzası’nda çiftçilerimizin geçim kaynağı olan şeker pancarı ve Kelkit fasülyesi kotaya takılmıştır” dedi.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli konuşmasının sonunda alanda bulunan vatandaşlara karanfil dağıtırken, İl Başkanı Ali Ateş ise Bahçeli’ye Gümüşhanespor atkısı ve Kelkit Zilli Kilimi hediye etti.

Bahçeli mitingin ardından geceyi geçireceği otele hareket ederek alandan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler