Bacıoğlu, "Afganistan'da Trabzon hasreti çektim"

Trabzon'un Araklı İlçesinde doğan ve eğitim hayatını orada tamamlayan Hayati Bacıoğlu, 2015 ayında çıkaracağı albüm ile piyasayı alt üst etmeyi hedefliyor. Bahar Kurbay sordu, Bacıoğlu cevapladı. AFGANİSTAN'DA TRABZON HASRETİ...İşte o sorular ve cevaplar;

Trabzon'un Araklı İlçesinde doğan ve eğitim hayatını orada tamamlayan Hayati Bacıoğlu, 2015 ayında çıkaracağı albüm ile piyasayı alt üst etmeyi hedefliyor. Bahar Kurbay sordu, Bacıoğlu cevapladı.

AFGANİSTAN'DA TRABZON HASRETİ...

İşte o sorular ve cevaplar;

Müziğe ilginiz kaç yaşında ve nasıl başladı?

Çok küçük yaşlarda olduğunu söyleyemeyeceğim. Detaylı anlatacak olursam yurt dışı macaram olmuştu.Afganistan'a gitmiştim bir dönem.Gurbetteyken yöremi çok özledim, ey gidi kemençe diye iç çekerken ustam "hayırdır" diye sordu. O dönem şarkılarımızı orada mırıldanıyordum. Sonra dayanamadı tekrar buraya döndüm ve bir cafe açtım mekana gitarist ve kemençeci arkadaşlar geliyor onlarla birlikte hobi olarak başladı. Söylediğim şarkıları sosyal medyada paylaştık ve insanlar daha fazlasını istemey başladılar. Zevk için yaparken ciddi bir boyut kazandı.

Albüm çıkarma kararını sırf sosyal medya da kiler istedi diye mi verdiniz?

Hayır aslında. Daha önce Karmete grubunda görev alan şimdilerde Grup İmeranın gitaristi Yıldıray Yanlı, bir akşam mekanımıza geldi.. "Sen konusunda yeteneğin var, kulağım doluyor seni dinlerken albüm çıkarmayı düşünürmüsün" dedi. Beni ikna etti ve iki Araklılı olarak bu yola girdik.

Albümünüzde kendi besteleriniz olacak mı?

Henüz beste yapma, söz yazma gibi bir imkanım ve zamanım olmadı.Albüm çalışmamız güzel olsun diye çok detaylı sürdürüyoruz çalışmalarımızı.Karadeniz müziği Kazım Koyuncu'dan sonra Türkiye'de bayağı bir duyulmaya başladı. Ondan sonra eline kemençeyi alan amatörce yapan ve hatıra olsun diye albüm çıkartanlar var. Karadeniz müziği sadece horon ve kemençeden ibaret gibi bilinirdi. Şimdilerde Türkü söyleyenler bile Karadeniz albümü çıkartmaya başladılar.Onlar gibi olmasını istemiyorum. Sıradan bir müzik olacaksa hiç olmasın mantığı ile bu işe başladım. Albüm ilk önce benim içime sinecek ki sonra insanlara bunu sunabileyim.

Peki nasıl bir albüm olacak?

Evrensel bir albüm olacak. Karmate gurubu ve İmera'nın tarzında bir albüm olacak. 12 tane şarkı netleşti belki bir tane daha sürpriz bir şarkı olabilir. 2015 yılında güzel bir albüm piyasaya sunacağız.

Örnek aldığınız isimler?

Kazım Koyuncu ve Volkan Konak örnek aldığım kişiler.

TRABZON TÜRKİYE'NİN PARİSİ

Son olarak Trabzon ve insanını anlatırmısınız?

Trabzon doğası güzel ama insanları sevmiyoruz, yobaz ve fevri insanlarınız var diyenler var. Bu şekilde konuşulması gerçekten üzücü.Çünkü bizim insanın yumuşaması için bir tebessüm yetebiliyor. Trabzon Türkiye'nin Paris'i. Dışarıdan gelen özellikle bayanlarımız bize farklı gözle bakılıyor diyorlar ben buradan seslenmek istiyorum bu tip düşünen insanlar her yerde var sadece Trabzon'da değil. Güzel şehrimize olan önyargılarınızdan kurtulun.

RÖPORTAJ:Bahar KURBAY

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler