Ayvalık’ta 412 kaçak göçmen yakalandı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde İzmir ve Ayvalık Sahil Güvenlik botlarının ortak operasyonuyla, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 412 Suriyeli kaçak göçmen yakalandı.Alınan bilgiye göre, Yunanistan'ın Midilli adasında öğle s

Ayvalık’ta 412 kaçak göçmen yakalandı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde İzmir ve Ayvalık Sahil Güvenlik botlarının ortak operasyonuyla, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 412 Suriyeli kaçak göçmen yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Yunanistan'ın Midilli adasında öğle saatlerinde çıkan büyük orman yangınına müdahale etmek için Türkiye'den de çok sayıda askeri geminin yardıma koştuğu sırada Ege Denizi'nde 6 ayrı şişme botla Midilli Adası'na gitmeye çalışan kaçaklar İzmir ve Ayvalık Sahil Güvenlik botları tarafından Ayvalık açıklarında fark edildi. Kısa bir operasyonla 412 kaçak yakalanarak Ayvalık'ın Cunda Adası'na getirildi.

Aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğu kaçakların, ülkelerindeki savaştan kaçarak daha rahat bir yaşam arzusuyla insan tacirlerine kişi başı bin 500 Euro ödeyerek şişme botlarla Ege Denizi'ne açıldıkları öğrenildi.

KAÇAKLARA YİYECEK YARDIMI

Kaçaklara Almanya'nın en büyük televizyon kanallarından biri olan RTL'nin Cunda Adası'nda tatil yapan Türk sunucularından Nalan Eckes ve Almanya'nın Süper Lig'inde top koşturan ünlü Türk futbolcu İlkay Gündoğan'ın amcası İlhan Gündoğan öncülüğünde vatandaşlar tarafından yiyecek ve içecek yardımında bulunuldu.

Ayvalık Sahil Güvenlik ekipleri tarafından sınır dışı edilmek için kaçakların Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edileceği öğrenildi.

Ayvalık’ta 412 kaçak göçmen yakalandı

Ayvalık’ta 412 kaçak göçmen yakalandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler