Ayvalık’ta 22. Engelliler şenliği başladı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 21 yıldan bu yana düzenlenen Engelliler Şenliği, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü kutlamalarıyla birlikte yapıldı.Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Zihinsel Engelliler Federasyonu, Ayvalık Kaymakamlığı ve

Ayvalık’ta 22. Engelliler şenliği başladı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 21 yıldan bu yana düzenlenen Engelliler Şenliği, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü kutlamalarıyla birlikte yapıldı.
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Zihinsel Engelliler Federasyonu, Ayvalık Kaymakamlığı ve Ayvalık Belediyesi’nin ortaklığında düzenlenen 22. Ayvalık Engelliler Şenliği için ilçeye gelen yaklaşık 900 engelli, sportif, kültürel ve eğitim faaliyetlerde bulunurken, bir yandan da 4 gün tatil yaptı. Şenlikler, Ayvalık’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümüyle birlikte yapıldı. Misafir engelli gruplarının kortej yürüyüşü yapmasının ardından konuşan Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz, Türkiye’nin her köşesinden yaklaşık 900 zihinsel engelli genç, çocuk ve ailesinin katıldığı şenliklerin 22’incisinde yine Ayvalık’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Şenliklerin engelli ailelerin yorgun gönüllerine, yorgun bedenlerine dokunan ve engellileri çok mutlu eden bir etkinlik olduğunu vurgulayan Dankaz, “Özellikle son yıllarda devletten hiçbir katkı almadan sadece Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Ticaret Odası’nın büyük katkılarıyla gerçekleşen şenliğimizi uluslararası boyutlara taşıma hedefindeyiz. Engelsiz kent Ayvalık’ı dünyaya tanıtma ve diğer ülkelere örnek olmayı arzu ediyoruz. 22 yıl önce Ayvalık’ta doğan çocuklar bugün 21 yaşına geldi. Bu önemli farkındalığı yaşayan ve yaşatan başka bir yer yok” dedi.
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Uğur da, 22 yıldan bu yana düzenledikleri şenliklere destek veren Ayvalık Belediyesi ile Ayvalık halkına teşekkür etti.
Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise, "Engellilerimizi bir kez daha bağrımıza basmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Onları Ayvalık’ta mutlu edebilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hedefimiz bundan sonraki yıllarda bu şenliği uluslararası bir hale dönüştürmek” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam