Avrupa’nın en küçük dalgıcı Yasemin

Babası Türk, annesi Macar olan 8 yaşındaki Yasemin Başar, 3 ay önce Macaristan Dalgıç Federasyonu’ndan aldığı Uluslararası Dalgıç Diploması ile Avrupa’nın en küçük kız dalgıcı unvanına sahip oldu.Macaristan Dalgıç Federasyonu Asbaşkanı ve aynı zamanda min

Avrupa’nın en küçük dalgıcı Yasemin

Babası Türk, annesi Macar olan 8 yaşındaki Yasemin Başar, 3 ay önce Macaristan Dalgıç Federasyonu’ndan aldığı Uluslararası Dalgıç Diploması ile Avrupa’nın en küçük kız dalgıcı unvanına sahip oldu.

Macaristan Dalgıç Federasyonu Asbaşkanı ve aynı zamanda minik Yasemin’in antrenörlüğünü yapan dalış hocası Richard Soprony, Yasemin’in havuzda ve denizde tüple dalış yapabilen en genç dalgıç olması için Uluslararası Dalgıçlık Federasyonu’na başvuruda bulunduklarını söyledi. Budapeşte’nin 15. bölgesindeki havuzda tüplü dalışları başarıyla gerçekleştiren ve CMAS’tan dalış belgesi alan Yasemin, haftada 2 kez antrenman yapıyor. Yaptığı son antrenmanında Türk bayrağını da yanında getiren minik dalgıç, hem su altında, hem de su üstünde Türk bayrağını öperek ülkesi Türkiye’yi ne kadar çok sevdiğini gösterdi.

Geçtiğimiz yıl Bozcaada’da tüplü dalışlar yaptığını söyleyen Yasemin, "8 yaşındayım. İlkokul 2. sınıfa gidiyorum. 2014’den beri Macaristan’ın ve Avrupa’nın en küçük dalgıcıyım. Son bir yıldır tüple dalıyorum. Yazın Bozcaada’da dalışlarıma devam edeceğim" diye konuştu.

Macaristan Dalgıç Federasyonu Asbaşkanı ve aynı zamanda minik Yasemin’in antrenörlüğünü yapan dalış hocası Richard Soprony ise Yasemin’in havuzda ve denizde tüple dalış yapabilen en genç dalgıç olması için Uluslararası Dalgıçlık Federasyonu’na başvuruda bulunduklarını, Macaristan’da ve Avrupa’da bu kadar küçük bir kızın bu belgesinin olmadığını söyledi.

Soprony, Yasemin’in federasyonları tarafından verilen kursu başarıyla bitirdiğini ve uluslararası dalgıçlık belgesi ve diploması almayı hak ettiğini, Yasemin’in okulun hiç aksatmadan 1 aylık kısa zamanda diploma aldığı için kendisini tebrik ettiğini açıkladı. Macar hoca, Yasemin’in Macaristan adına yarışmalara katılmasını istediğini de dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler