Avrupa'dan 1 altın 1 bronz geldi

Polonya'nın Walbrzych şehrinde gerçekleştirilen 23 Yaş Altı Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'nın 5. gününde mindere çıkan sporcularımızdan Doğan Göktaş bronz, Fatih Başköy ise gümüş madalya kazandı.Bu güne kadar şampiyonada, serbest erkeklerde 4 bronz,

Avrupa'dan 1 altın 1 bronz geldi

Polonya'nın Walbrzych şehrinde gerçekleştirilen 23 Yaş Altı Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'nın 5. gününde mindere çıkan sporcularımızdan Doğan Göktaş bronz, Fatih Başköy ise gümüş madalya kazandı.

Bu güne kadar şampiyonada, serbest erkeklerde 4 bronz, kadınlarda 3 bronz madalya kazanan millilerimiz bugün kazanılan bir altın ve bir bronz madalya ile madalya sayısını dokuz'a çıkardı.

Aqua Zdroj Spor Salonu'nda sabah seansıyla başlayan grekoromen stil 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nın ilk gününde mindere 59 kiloda Murat Fırat, 71 kiloda Murat Dağ, 80 kiloda Doğan Göktaş ve 98 kiloda Fatih Başkök çıktı. Murat Fırat ve Murat Dağ elenirken, Doğan Göktaş bronz, Fatih Başköy ise gümüş madalya kazandı.,

milli-guresciler-bu-gunu-1-altin-ve-1-bronz-madalya-ile-tamamladi_4358_dhaphoto1.jpg

FATİH BAŞKÖY'DEN ALTIN MADALYA

Günün ilk maçında mindere 98 kiloda Fatih Başköy çıktı. Başköy, 1. turda Rusların 2020 Olimpiyatlarına hazırladığı Golovin Aleksander karşısında 6-1 galip gelerek çeyrek finale çıktı. Fatih Başkök yarı final karşılaşmasında ise, son iki yıldır hiç yenemediği Büyükler Dünya ikincisi ve son gençler Avrupa şampiyonu Norveçli N.Martin Hamlet karşısında mükemmel bir maç çıkararak, karşılaşmayı 5-1 kazandı ve yarı finale çıktı. Fatih, yarı finalde ise Bulgar Gençhev Evgeni ile karşılaştı. Bu karşılaşmayı 3-2 kazanan milli sporcu, adını finale yazdırdı. Fatih Başköy akşam seansında altın madalya için Finlandiya'lı Lahti Toumas ile karşılaştı. Bu karşılaşmayı 6-2 kazanan Fatih Başköy Türk milli takımının ilk altın madalyasını kazanan isim oldu. 

Maç sonu açıklamalarda bulunan Fatih Başköy: ''hadefim büyüklerde Avrupa ve Dünya şampiyonluğu yaşamak. Üzerimde emeği olan birçok isim var. Hepsine teşekkür ediyorum''dedi.

milli-guresciler-bu-gunu-1-altin-ve-1-bronz-madalya-ile-tamamladi_4358_dhaphoto2.jpg

ALTIN MADALYA HEDEFLEDİ BRONZ MADALYADA KALDI 

1 tur karşılaşmasında Gürcüstan'lı Gobadze Lasha karşısında şanssız bir şekilde kaybeden Doğan Göktaş bu sporcunun finale çıkmasının ardından repesaj karşılaşmasına çıktı. Yunanistan'lı sporcuyu 9-0 teknik üstünlükle yenerek bronz madalya maçına çıktı. Altın madalya beklenen milli mayomuz 80 kiloda da Doğan Göktaş, bronz madalya için Macaristan'lı Keri Zoldan ile karşılaştı. Bu maçı 8-2 kazanan Göktaş bronz madalyanın sahibi oldu.

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Doğan Göktaş: ''ilk olarak hedefim burada altın madalya kazanmaktı. İstiklal marşımzı söyletmek istiyordum. ama, bazı hatalar yaptım. Bronz madalyada kaldım. Hiç yoktan iyidir kürsüde olmak. Bayrağı göndere çektirmek güzel bir duygu. Uzun zamandır bu duyguyu yaşamak istiyordum. Benim için güzel bir moral oldu. Bu madalya bundan sonraki güreş hayatım için tetikleyen bir etken oldu''dedi

DOKTOR RAPORUYLA GELDİ AVRUPA 5. OLDU

17 yaşında olan ve doktor raporu ile şampiyonaya katılabilen 59 kiloda Murat Fırat bronz madalya için Gürcüstan'lı Tchıtava Khvıcha ile karşılaştı. 2012 gençler dünya şampiyonu karşısında bir varlık gösteremeyen Fırat, maçı 8-0 teknik üstünlükle kaybederek şampiyonayı madalyasız tamamladı.

Erkekler 23 Yaş Altı Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası son gününde yarın 4 sporcumuz mindere çıkacak. 

66 Kg da Enes Başar, Rus 

75 kg da Serkan Akkoyun, Gürcüstan

85 kg da Ali Cengiz, Romanya

130 kg da Ali Nail Aslan Norveç

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler