Avni Aker,Yavuz Selim ve Çimento ne olacak?

Haber61/Haber ServisiTrabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç, Avni Aker’in yıkılacağını söyledi. Stadyumun Akyazı’da hizmete girmesinin ardından Hüseyin Avni Aker Stadı’nın yıkılacağını belirten Başkan Genç, “Avni Aker tabi ki yıkılacak. Ya

Avni Aker,Yavuz Selim ve Çimento ne olacak?

Haber61/Haber Servisi

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç, Avni Aker’in yıkılacağını söyledi. Stadyumun Akyazı’da hizmete girmesinin ardından Hüseyin Avni Aker Stadı’nın yıkılacağını belirten Başkan Genç, “Avni Aker tabi ki yıkılacak. Yavuz Selim ve Avni Aker’i TOKİ’den devralacağız. Orayla ilgili projemiz var. Seçimden önce dedik ki bütünüyle Yavuz Selim’i koruyalım, geri kalanı yeşil alan yapalım. Buraları TOKİ’de kaldığı zaman mutlak surette orada kendi dönüşümünü sağlayabilmesi adına bir ticaret isteyecektir.

SANAT MERKEZİ

TOKİ başkanına giderek düşüncemizi ilettik. Burada yapı olarak Büyükşehir binamız olabilir, yapı olarak en fazla bir kültür sanat merkezi olabilir. Şehrin ihtiyacı bizim de sözümüzdür. Bu şehre kültür sanat merkezi kazandıracağız. Bütün sanat ve kültürel faaliyetlerinin aynı anda olabileceği şekliyle şehrimize kompleks şeklinde bir yapı lazım. Bunun dışında, konut ticaret alanı olmasın geri kalanı park olsun. Yavuz Selim Stadını bir şekilde koruyacağız.

ŞEHİR SIKIŞMASIN

Oralar zaten komple TOKİ’nindi. Biz diyoruz ki Yavuz Selim’i bir şekilde orada tutalım, bu haliyle değil bir Yavuz Selim sahası olsun orada. Yani toprağı orada yaşasın hatta onun yanına bir anıt yapalım, futbol burada doğdu gibi. Onun dışındaki alanda bina ise en fazla iki tane geri kalanı park olsun. Aynı şekilde sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanlığı döneminde şehir sıkışmasın diye burasının park yapılmasını söylemişti. Amacımız bu. Büyükşehir Belediye Başkanımızla aynı düşüncedeyiz hem fikiriz. Oraya bir hastane fikri gündeme geldi.

BİZİ TETİKLEDİ

Ancak sayın Cumhurbaşkanımızla yapılan toplantıda bize dedi ki; “Çimento Fabrikası, sanayi oralar kalkarsa buraya devasa merkezi şehir hastanesi yapın” Biz Fatih Devlet Hastanesini genişleterek öyle bir düşünce olmuş idi. Yetmediği için Avni Aker’e oraya olabilir mi diye bir düşünce vardı. Trabzon 30 sene önceki Tıp Fakültesi gibi istiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız hastaneyi oraya yapın demesi demek bizim aynı zamanda Çimento Fabrikasını oradan kaldırmak fikrini de tetikliyor. Önümüzdeki günlerde yoğun bir şekilde çalışacağız ”şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler