Atatürk Havalimanı Işıklarını Kapatıyor

İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarında yolcu konforu ve güvenliği engellemeyecek şekilde İklim değişikliğine dikkat çekmek için ışıklar kapatılacak.Türkiye’nin 3 havalimanında iklim değişikliğine dikkat çekmek üzere düz

Atatürk Havalimanı Işıklarını Kapatıyor

İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarında yolcu konforu ve güvenliği engellemeyecek şekilde İklim değişikliğine dikkat çekmek için ışıklar kapatılacak.

Türkiye’nin 3 havalimanında iklim değişikliğine dikkat çekmek üzere düzenlenen Dünya Saati kampanyasına destek verilecek. 162 ülkede 7 binden fazla şehir ve yüz milyonlarca insanın destek verdiği etkinlik, 28 Mart Cumartesi günü 20.30 - 21.30 arasında gerçekleşecek. Bu çerçevede İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarında yolcu konforu ve güvenliği engellemeyecek şekilde ışıklar kapatılacak.

KARBON SALIMININ YÜZDE 2’Sİ HAVACILIK SEKTÖRÜNDEN KAYNAKLANIYOR

TAV Havalimanları Başkan Yardımcısı Kemal Ünlü, iklim değişikliğini durdurmak ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir gezegen bırakmak için ortak çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Küresel ölçekte karbon salımlarının yüzde 2’si havayolları başta olmak üzere havacılık sektöründen kaynaklandığına dikkat çeken Ünlü, “Biz TAV olarak sorumluluğumuzun farkındayız ve paydaşlarımızla işbirliği halinde, yolcu memnuniyetini artırırken çevreye etkimizi en aza indirmek üzere çalışıyoruz. İklim değişikliğine dikkat çekmek üzere tüm dünyada ve Türkiye’de milyonlarca insanla birlikte Dünya Saati etkinliğine katılmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem